Oglas
· · Komentari: 0
ZIMNICA

VALJA MALO LJUTOG: Napravite PAPRIKE punjene SIROM i pripremite se za zimu! (RECEPT)

Obogatite zimnicu sa paprikama sa sirom, nećete se pokajati.

1633338485_Depositphotos_149598038_XL.jpg
FOTO: Depozit
Oglas

Svi volimo paprike, a sir još više, pa zašto ne bismo spojili ove dve namirninice u najbolju kombinaciju zimnice. Obično se pravi ljuta verzija, ali može da se pravi i blaga verzija za one sa osetljivijim nepcem.

Recept za paprike sa sirom

Sastojci:

  • 5 kg male ljute paprike (obično uzimaju somborke)
  • 2,5 kg sira (najbolje ide feta, ali može i drugi)
  • 3-4 l ulja

Postupak: 

Paprike operite i izvadite sredinu (nemojte skroz ispirati semenke, jer je bolje da ostane malo da bi paprike bile ljuće). Pripremite tegle, tako što ćete ih temeljno oprati i osušiti (poklopci moraju da budu novi). 

Dok se paprika suši, izmrvite viljuškom sir, tako da postane gladak.

Punite paprike sirom i ređajte u teglu. Na kraju ih prelijte uljem, da bude puno, do vrha (deo ulja će paprike upiti, tako da nemojte da sipate ulje na prst od vrha). 

Na dno šerpe stavite krpu i sipajte vodu do pola, pa pustite da proključa i stavite tegle tako da se ne dodiruju, kako ne bi pukle. Takođe, ključno je da voda ne sme da upadne u teglu jer će se paprike pokvariti. Ostavite da se "kuvaju" 15-20 minuta na 80 stepeni.

Tegle dobro zatvorite i ušuškajte peškirima ili pokrivačima. Poklopac treba da ulegne na sredini, to je znak da su vam se paprike pasterizovale i zimnica je spremna već posle nedelju dana.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas