· · Коментари: 0

Ову ствар никако не смете да радите пре пржења: Због тога месо испада ТВРДО, за овај трик мало ко зна

Да се то више не би дешавало запамтите трик који ће им дати меканост

1675512338_shutterstock_684789097-snicle.jpg
Пхото: Схуттерстоцк

Без обзира што се лепо припреме пре стављања у тигањ, многима се дешава да шницле и даље остану тврде. Да би шницле биле сочне, укусне и меке, на првом месту је квалитет меса које сте купили. Ако је месо старо или је неколико пута било замрзавано, ситуација се у многоме мења.

Када бирате месо обратите пажњу на боју - свињско треба да је нежне розе боје, као и телеће, а говеђе - тамно црвене боје, али не и бордо. Говеђе месо није нарочито погодно за шницле, али ако не желите свињско, купите телеће, оно је сочно и нежно. За шницле је погодно месо без опница, жилица и много масноће. А ако желите да направите шницле од пилећег меса, купите пилеће груди, али не и кокошије груди.

Фото: Схуттерстоцк

Важно је правилно сечење меса. Мишићна влакна сеците попречно, а не по дужини. Дебљина савршене шницле не треба да је већа од једног центиметра, што се постиже ударањем тучком преко најлон кесе. Пре него што печете или пржите месо оно треба да је суво. Након што га оперете оставите воду да се слије, а после га осушите крпом. Ако на месу остане вода, она ће смањити температуру у посуди за печење или тигању. Месо ће се пржити спорије и из њега ће исцурити доста сока, који ће шницле направити сувљим.

Не солите шницле, пре него што их печете или пржите. Ако то урадите, отпустиће сок, зато можете да их посолите тек онда кад се на месу образује корица, која ће сачувати месо од цурења сока.

Независно да ли је похована или не, шницла се ставља на врео тигањи или загрејану рерну. Тако се на месу брзо образује корица.

Шницле ће бити сочне, уколико их пре него што их термички обрадите, намажете сенфом и оставите тако пола сата. Ако пржите шницле у тигању, оне се прже по три минута с једне стране, окрећу се и прже с друге стране.

Ако се на месу формирала лепа златаста корицам али је унутра још живо, можете да наставите да га кувате у рерни или на тихој ватри у тигању, кад га покријете поклопцем.

 

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.