Без много муке до савршеног сласног колача

Састојци:
- 2 зреле банане
- 4 јајета
- 250 г црне чоколаде (без шећера или са смањеним садржајем шећера)
Припрема:
Ако сте у потрази за брзим, здравијим десертом без брашна и додатог шећера, овај колач је права ствар за вас. Припрема се од само три основна састојка које вероватно већ имате код куће: банана, јаја и црна чоколада. Резултат је богат, мекан и чоколадни колач који је одличан и као ужина и као лаган десерт уз кафу. Најбоље од свега – може се јести и топао и хладан, а још је укуснији када одстоји у фрижидеру.
Отопите 150 г чоколаде на пари или у микроталасној и оставите да се мало прохлади. Одвојте жуманца од беланаца. Умутите жуманца са отопљеном чоколадом док не добијете глатку смесу. У посебној посуди умутите беланца миксером у чврст снег. Пажљиво додајте снег од беланаца у чоколадну смесу и сједините ручно, лаганим покретима жицом или спатулом.
Смесу сипајте у калуп обложен папиром за печење. Пеците у претходно загрејаној рерни на 160°Ц око 30 минута.
Док се кора пече, изгњечите банане штапним миксером или виљушком. Отопите преосталих 100 г чоколаде и помешајте их са изгњеченим бананама док не добијете гладак фил. Када се кора испече и прохлади, прелијте је припремљеним филом и ставите у фрижидер да се стегне.
Након хлађења, сеците на коцке и служите.