· · Коментари: 0

Како се праве СРПСКЕ КРОФНЕ: Два састојка их разликују од других

Крофне постоје већ вековима, само су мењале облик од давнина до данас

1675173614_shutterstock_1335880775.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Рецети за тесто се разликују у детаљима, свака домаћица има неки свој, а ове српске ће вас одушевити. Ово је старински рецепт за омиљену посластицу која се прави са машћу, а у њу се додаје и рендана корица лимуна која даје дивну арому. Богато их уваљајте у прах шећер, а уместо тога можете да их напуните домаћинским џемом. 

Састојци:

  • 250 мл млека
  • 20 г квасца
  • 1 жуманце
  • 1 кашика масти
  • 2 кашике шећера
  • 1/2 касицице соли
  • корица лимуна
  • око 500 г брашна

Припрема:

Млеко загрејте, па додајте издробљени квасац. Лепо растворите, па оставите 5 минута да се активира. Добро умутите маст са шећером, па додајте жуманце, рендану кору лимуна, со, млеко и на крају умешајте брашно. Умесите глатко тесто и покријте крпом, па оставите да одмори неких 40 минута. Ставите тесто на побрашњену површину и развуците га на неких 7-8 мм дебљине. Калупом или чашом вадите крофне и ређајте их на плех обложен пек папиром. Покријте и оставите да одмори још 15 минута. Загрејте уље, али не превише како крофне не би изгореле. Спустите их и поклопите, па када их окренете пржите без поклопца. Готове уваљајте у прах шећер.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.