Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Најздравија РИБА: Прави мелем за организам изванредног укуса

Снижава лош холестерол, чува срце и има највише омега-3 масних киселелина

1672926589_64115cf2cacdcbc0faaad1557f3dbdb461e19b3c.jpg
Фото: YоуТубе принтсцреен /Бакина кухиња
Oglas

Поред свог предивног укуса, скуша има и много корисних својстава за људски организам. Скуша садржи велики проценат омега-3 масних киселина, чак два пута више од лососа и због тога је сјајна за регулисање крвног притиска.

Богата је и селеном, који заједно с протеинима ствара антиоксидансе и јача имунолошки систем. Посебно се препоручује трудницама, због фосфора и магнезијума.

Мали број људи размишља о користи скуше коју она има за организам, више цене само њен изванредан укус. У хемијском саставу скуше има много беланчевина и масноћа, а њих има више у риби уловљеној током зиме у севернијим регионима.

Прочитајте још: Тајна искусних ДОМАЋИЦА: Постоји само један ПРАВИ тренутак да додате БЕЛИ ЛУК у јело

Уобичајена количина масти је 13 грама што је довољно да се риба дефинише као масна. Беланчевина је у просеку 18 грама и апсорбују се три пута брже од беланчевина у говеђем месу.

Скуша је нискокалорична риба. Да бисмо добили дневни унос калорија, треба да поједемо отприлике 700 грама рибе, али не би требало да заборавимо о мастима у њој.

Незасићених масних киселина у скуши је у великим количинама. Оне су драгоцен производ и антиоксиданс. Драгоцени састојци скуше су и минералне материје. Она садржи калијум, фосфор, флуор, сумпор, цинк, хлор, натријум. То су микроелементи огромне користи. Цели спектар витамина Б је садржан у овој риби. Велика је концентрација витамина Б12 и витамина ПП.

Витамин Б помаже у синтези ДНК и учествује у метаболизму масти. Честа исхрана са скушом регулише шећер у крви, помаже систему органа за варење и јача нервни систем. Помаже у стварању хемоглобина и засићењу кисеоником.

Захваљујући мастима и незасићеним масним киселинама она је много корисна за мозак, кожу и косу. Велика концентрација фосфора помаже у изградњи многих фермената који су покретачи хемијских реакција ћелија.

Целокупна виталност организма може да се обезбеди само једном врстом рибе. Фосфорне киселине у скуши су ткиво људског скелета, због тога је она много корисна за децу, али и за одрасле.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas