Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОРИГИНАЛНА италијанска ФОКАЧА: МЕКАНО и ХРСКАВО тесто у 3 укус,а осваја на први залогај (РЕЦЕПТ)

Уколико сте љубитељ италијанске кухиње, ово морате пробати

1674567606_shutterstock_631519565-fokaca.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

Чувена фокача је јело које потиче из Италије, а с обзиром на то да је веома укусно проширило се на све крајеве света. Предност у односу на друга пецива јесте што се брзо спрема, а оно што многе одушевљава јесте и чињеница да је можете јести са свим и свачим.

Састојци:

400 гр брашна за дизана теста
100 гр глатког брашна
1 кесица сувог квасца
1/2 кашичице шећера
300 мл млаке воде
маслиново уље за премаз

Прочитајте још: Домаћи сос за батаке којима нико неће моћи да одоли: Уживаћете у укусу

За премаз од парадајза:

2 зрела парадајза (или чаша парадајз пелата)
винско или јабуково сирће
1 везица свежег босиљка
2 чена белог лука


Фото: Схуттерстоцк

За премаз од сира:

100 гр различитих качкаваља по жељи
1 гранчица рузмарина
 

За премаз са маслинама

10 маслина
маслиново уље по потреби (2,3 кашике)
мало белог лука

Прочитајте још: Брзи КОЛАЧ ОД ВИШАЊА: Од само пар састојака направите идеалан десерт

Припрема:

У посуди за мешење, сипајте брашно које сте претходно помешали са пола кашичице соли. Потом направите рупу у брашну и додајте квасац, шећер и млаку воду (претходно измешајте и сачекајте да мало "крене"). Све измешајте виљушком, па лепо сједините рукама и умесите мекано тесто. Затим тесто ставите у посуду, мало прелијте са маслиновим уљем и пустите да нарасте 15 до 20 минута. Укључите рерну да се греје на око 220 степени, па припремите премазе.
Исецкајте маслине и помешајте са тимијаном, па све то прелијте са мало маслиновог уља и белим луком. 

Насецкајте ољуштен парадајз и босиљак, посолите и побиберите, додајте мало маслиновог уља и сирћета, насецкате ољуштен бели лук.

Кад тесто нарасте, развуците га оклагијом тако да добијете круг величине плеха у којем ћете пећи фокачу. Премажите преливом који желите, а онда оставите да још мало нарасте. Пеците око 20 минута на 220 степени. 

Послужите док је још топло. 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas