Једна од најлепших варијанти прелепе торте коју сви обожавају!

Састојци за кору:
-
6 јаја (беланца)
-
375г прах шећера
- 2 1/2 кашичице брашна
- 2 лимуна
- 300 мл слатке павлак
- 50 г листова бадема
Упутство за прављење коре од беланаца:
Загрејте рерну на 160 степени. Миксером умутите беланца са шећером. Додајте у беланца брашно и кору од лимуна и сок од оба. Фил проспите на папир за печење и шпахтлом за колаче па обликујте као што је показано на видеу. Ставите беланца у загрејану рерну и пустите да се лагано суше. Зависно од рерне, коре ће бити готове за око 20-тај минута, односно када се осуше, а задрже белу боју, а буду тврда и крцкава.
Улупајте слатку павлаку и оставите је за сада по страни.
Упутство за прављење фила од лимуна: Пола сата пре него што ћете правити фил изрендајте лимунову корицу и помешајте је са шећером. Исцедите сок од лимуна. Маслац исеците на коцкице.
Фил од лимуна: 250 г шећера, рендана корица од 3 већа лимуна, 2 јаја, 3 жуманца, 150 мл сока од лимуна, 80 г маслаца или маргарина
Јаја и жуманца улупајте, додајте шећер помешан с лимуновом корицом, умешајте, па додајте лимунов сок и све промешајте да се добро сједини.
Улијте у посуду и на лаганој ватри кувајте док не почне да се згушњава константно мешајући дрвеном кутлачом, поготово уз ивице посуде.
Када се фил згусне додајте коцкице маслаца и мешајте док се сасвим не отопи.
Фил оставите на собној температури да се охлади.
Погледајте на видеу начин на који се торта филује и украшава...
Пријатно!