Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Рецепт за ДОМАЋИ БОЛОЊЕЗЕ СОС: Брзо се прави и јако је укусан

Мирис домаћег соса за шпагете је увек знак да се спрема прави породични ручак.

1756820485_shutterstock_776544091-2-.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ово јело је заситно, богато месом и ароматичним парадајзом, а спрема се за мање од сат времена. Савршено је решење када желите класичан оброк који сви воле, а уједно и довољно практично да се остатак замрзне и увек имате ручак при руци.

Састојци:

  • 1 кашика маслиновог уља
  • 450 г млевеног говеђег меса 
  • 1 кашичица соли (плус по укусу)
  • 1/2 кашичице бибера
  • 1 средња главица црног лука, ситно сецкана
  • 4 чена белог лука, млевена
  • 1 кашика парадајз пиреа
  • 1 кашичица сувог оригана
  • 1 кашичица сувог босиљка
  • 730 г пасираног парадајза (конзерва)
  • 425 г парадајз соса (конзерва)
  • 1 кашичица шећера
  • Рендани пармезан и сецкани свежи першун или босиљак (опционо, за посипање)

Припрема:

Припремите месо

Загрејте маслиново уље у дубокој шерпи. Додајте млевено месо, посолите и побиберите. Пржите око 5 минута, мешајући и разбијајући грудвице. По жељи уклоните вишак масноће, мада она даје додатну пуноћу укусу.

Додајте поврће

Убаците сецкан лук и пржите 4–5 минута док не омекша и постане стакласт. Додајте бели лук и мешајте још 30 секунди, док не замирише.

Зачините и додајте парадајз

Умешајте парадајз пире и пржите 1 минут да развије арому. Додајте оригано и босиљак, затим сипајте пасирани парадајз и парадајз сос. Умешајте шећер да ублажи киселост.

Крчкајте сос

Смањите температуру на ниску. Покријте делимично и оставите да се лагано крчка 25–30 минута, повремено мешајући. Када се згусне и постане богатог укуса, пробајте и додајте још соли, бибера или шећера по потреби.

Сервирање

Скувајте шпагете или другу тестенину по избору. Прелијте их топлим сосом и поспите ренданим пармезаном и свежим биљем.

Пријатно!

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas