· · Коментари: 0

Рецепт за ПИЛЕЋА КРИЛЦА коме ћете се враћати: Припремите мед

Није вам потребна фритеза да бисте уживали у савршено хрскавим пилећим крилцима

1675169628_shutterstock_1659246814.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Овај специјалитет можете врло лако да направите и без ње, а како би његов укус заиста био неодољив додали смо и зачињени мед, у облику прелива. Трик је у томе да пилећа крилца поспете прашком за пециво пре него што их ставите у рерну, како би добила онај свој препознатљив хрскави изглед.

Потребно:

 

  • 1,5 кг пилећих крилаца
  • 1 кашика прашка за пециво
  • со и свеже млевени црни бибер
  • 1/3 шоље меда
  • 2 кашике љутог соса (препорука: табасцо)
  • целера и прелив од плавог сира

Припрема:

 

 

Загрејати рерну до 250 степени. Плех за печење прекрити алуминијумском фолијом. Вишак воде уклонити са крилаца папирним убрусима, па из убацити у већу посуду и посути прашком за пециво. Додати једну кашику соли, па све измешати. Оставити по страни 5 минута.

 

На припремљен плех поређати крилца у равномерном слоју. Ставити у рерну и пећи око 25 минута. На половини печења, сваки комад меса окренути на другу страну. С друге стране у мањој посуди помешати мед, љути сос, со и бибер. Када су крилца печена пребацити их на тањих за послуживање и прелити сосом. Служити уз целер и прелив од плавог сира за умакање.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.