· · Коментари: 0

САТАРАШ: Брзо и укусно јело које може бити цео оброк или прилог уз месо (РЕЦЕПТ)

Изузетно укусно јело које можете спремати читаве године

1679924353_shutterstock_1840986088-sataras.jpg
Пхото: Схуттерстоцк

Главна намирница за сатараш рецепт су паприке. У току сезоне, када је велики избор, препоручује се комбинација различитих врста и боја, чиме сатараш рецепт добија на богатству укуса и визуелном изгледу. Ван сезоне, можете користити оно што вам је доступно.

Парадајз за сатараш можете ољуштити и не морате. Уколико је залеђен, то ће ићи лако под млазом воде из чесме, док уколико није, потребно је да га расечете на дну, прелијете врелом водом, а након неколико секунди нагло га охладите у посуди са хладном водом. На овај начин, кожица ће се лако љуштити и избећи ћете ситуацију да морате да је уклањате из тигања током припреме.

Састојци:
4 лука средње величине
2 зелене паприке, 2 црвене паприке и 1 жута месната паприка (или било која друга комбинација)
3 парадајза
4 кашике уља
по укусу шећера, соли и бибера

Припрема:
На уљу пропржите црни лук исечен на полумесеце. Пржите га док не постане стакласт, након чега додајте претходно очишћене, и на коцкице или тракице исецкане паприке. Кувајте поклопљено на умереној ватри десетак минута.

Парадајз који сте претходно ољуштили (или не) исецкајте на комадиће и додајте у посуду, смањите ватру и кувајте још двадесетак минута. Пар минута пре скидања са рингле, зачините сољу и бибером по укусу, и обавезно додајте мало шећера, не више од једне кашичице.

Имајте на уму да уколико користите залеђене намирнице, морате мало да продужите време припреме. Такође, с обзиром на то да залеђене намирнице пуштају више воде, можете их кувати у отвореној посуди.

Сатараш можете послужити одмах, као додатак јелу када се охлади, или га заледити и послужити након више дана (до 60). У том случају прескочите последњи корак (зачине), одложите у мање посуде и убаците у замрзивач када се охлади. Пре послуживања подгрејте, и тада зачините по укусу.

Пријатно!

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.