Ово јело се припрема од прекрупе пшенице са додацима онога што се у кући затекне.

Oglas
Бунгур је веома здраво јело, а брзо се и једноставно спрема, те нам омогућава да направимо брз доручак у коме ће уживати цела породица.
Састојци:
700 грама пшенице
300 грама кајмака
2 децилитра млека
и со по укусу
Припрема:
Очишћену и опрану пшеницу кувати око један сат да се зрна не распадну.
Пшеницу оцедити, охладити и самлети у машини за месо.
Тако припремљену пшеницу ставити у посуду, сипати воду, посолити и ставити да се кува.
У току кувања досипати мању количину воде, али водити рачуна да не остане много течности.
Када је пшеница кувана, ставити кајмак са млеком, измешати и служити.
(Курир.рс)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas