Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

КАКО СЕ ПРАВИЛНО КОРИСТИ КОЦКА ЗА СУПУ: Ово вам сигурно нико до сада није рекао - могућности су велике

Како користите коцке за супу? Да ли сте знали да можете и сами да направите своју коцку за супу?

1675088081_shutterstock_1644808660-kocka-za-supu-naslov.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

Можда најједноставнији и најдиректнији начин за коришћење је да нарендате коцку бујона, и добијеним прахом поспете месо по вашем избору као зачинску со, или као зачин пре кувања. Можете користити нарибану коцку бујона и као директну замену за со за печено поврц́е.

То, наравно, није све!

Ево како још можете да користите коцке за супу, одушевићете се. Рендање коцкица за супу може да буде први корак у стварању сопствених зачина који ће обогатити укус роштиља. Ако додате мало бибера са ренданом говеђом коцком, добиц́ете савршено зачињен бифтек. Пилећа коцка са мало исеченог парадајза и кима, даће вашем јелу мексичку ноту...

1. МОГУЋНОСТИ СУ НЕОГРАНИЧЕНЕ

И маринаде се све чешће праве с коцком за супу. Комбиновањем са сосом од парадајза, вином или сирц́етом и маслиновим уљем добићете преукусну маринаду за пилетину.

Млевене пилец́е коцке можете да помешате и са лимуном, белим луком и ориганом за једноставну, елегантну маринаду - савршено се слаже са јелима медитеранске кухиње. У овим случајевима, со у јело не треба да стављате.

Иако можда мислите, да ниједан прави кувар то не би уРадио, они ове ''пречице'' и те како користе. Мешају уситњене коцке са маслиновим уљем како би карамелизовали месо, праве уз њихову помоћ перфектан сос од црвеног вина с мало кукурузног скроба.

Коцку за супу можете да користите и кад кувате кромпир, тестенину, кус-кус или рижото. Попримиће укус течности у којој се кувају, сви ће се питати који сте тајни додатак убацили.

Пожељна је и у вариву од празилука, али и у салатама. Узмите део коцке и убаците је, заједно са лимуновим соком или сирц́етом, уљем, сенфом ( и неким зачинским биљем по жељи) у блендер или и добиц́ете изванредан прелив за салату. А ако додате мало меда, или и код нас све популарнијег јаворовог сирупа и користите слатко јабуково сирц́е – киселкаст укус ће вас одушевити на зеленој салати, јајима, пилетини...

Не заборавите ни на коцке од печурака – и оне дају фантастичан укус јелима.

Фото: Схуттерстоцк 

2. КУЋНА РАДИНОСТ

Ако нисте сигурни шта се све налази у куповним коцкама за супу, можете и сами да их направите.

Запржите кости по избору и додајте их заједно са сецканим луком, шаргарепом и целером у велики лонац. Сипајте потом малу кашику пасте од парадајза и мало зачинског биља. Ставите све да прокључа, а важно је да знате да пилец́и темељац треба да се крчка најмање шест сати, док је за говеђе кости потребно и до осам. Није мало, али је обавезно: метода извајања укуса из костију кроз дуг процес кувања карактерише темељац.

Да бисте увек имали залихе у кући, ово може да буде користан подухват, не посебно тежак. Али, несумњиво, одузима много времена. Ако нисте професионални кувар, ипак је боље решење да у кухињи увек имате резерву коцки.

Прочитајте етикету

Уобичајена савет је да на једну коцку бујона иде једна шоља воде. То не важи за све брендове, код неких је овај однос једна коцка на две шоље. Одговор на овај проблем је једноставан: прочитајте етикету да бисте сазнали тачан однос да не бисте добили слану бомбу или разблажену водицу.

Не претерујте

Једна коцка може да садржи до 1.000 мг натријума. Пепорука је да уносите мање од 2.300 мг натријума дневно. Другим речима, једна коцка за супу садржи више од 1/3 укупног препорученог дневног уноса соли.

Велика предност

Мешање коцке од поврц́а са пилец́им бујоном има одличан ефекат, седам до осам пута је интензивнији укус јела. Предност комбиновања две различите врсте коцки је то што вам омогуц́ава да постигнете исти резултат користец́и мање натријума.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas