Кажу да се о укусима не расправља, али када је реч о српским специјалитетима, расправама никад краја

Србија важи за земљу изузетних гурманлука: наш ајвар нашао се на високом 3. месту најбољих сосева на свету, док је комплет лепиња убедљиви победник када су у питању слани доручци. Међутим, има и оних јела која уопште нису одушевила гурмане из различитих крајева света.
Пихтије опет у самом врху најгорих домаћих специјалитета
Пихтије се стално налазе у самом врху "црне листе" Тејст Атлас Портала. Неки би рекли сасвим неправедно, али шта је ту је. Овај специјалитет обично се прави од јефтинијих делова свињског меса, попут главе или коленица, а месо се кува заједно са бибером, црним луком, шаргарепом и ловоровим листом док не постане толико мекано да се само одваја од костију. Након тога се са темељцем оно ставља у чиније, а пошто се све охлади, пихтије постају желатинасте структуре.
Лесковачка кавурма такође непопуларна
Традиционално припремана у хладнијим месецима године, кавурма или спржа се најчешће везује за јужне делове Србије, односно за град Лесковац, по коме је она о добила име. За припрему овог специјалитета користе се црна и бела свињска џигерица, свињска глава, срце и слезина, као и дебела и танка цревца, која се добро и дуго крчкају заједно са чварцима. Поступак траје све док маса не постане компактна, након чега се она убацује у газу како би се скроз оцедила. Потом се она служи као предјело, најчешће уз додатак туршије.
(РТ)
БОНУС ВИДЕО