· · Коментари: 0
САВЕТИ

Преостаје вам МНОГО СТАРОГ ХЛЕБА после оброка? Ево шта са њим можете учинити

Да ли и ви купујете превише хлеба који и не можете да потрошите?

1674947011_17152_profimedia-0131444238_orig.jpg
Фото: Profimedia

Многи од нас понекад греше у прорачунима и купују превише хлеба. Као резултат тога, испада да застаре и да их бацају. Иако у ствари, чак и од старог хлеба можете направити многа једноставна, али укусна јела.

Прочитајте још: ПРИПРЕМА ЗИМНИЦЕ: Направите домаћи АЈВАР по ОРИГИНАЛНОМ рецепту

Ево шта све сможете учинити са старим хлебом.

  • Стари хлеб се исече на кришке, обострано умочи у млеко са разблаженим шећером и пржи у биљном уљу.
  •  Такође, такав хлеб се исече на мале коцке и осуши у рерни. Резултат су крекери.
  • Бајат хлеб се исече на кришке, једна страна се намаже путером и на њу се слажу комадићи кобасице, одозго је сир и пече се у рерни. Веома укусни топли сендвичи.
  •  Исечен хлеб се намаже пире кромпиром, на њега се ставља кришка сира и такође пече у рерни.

Укусна пица од старог хлеба

Прочитајте још: Ова НАМИРНИЦА највише гоји, а многима је НЕИЗОСТАВНИ део доручка: Најгоре је ако се једе уз јутарњу кафу

Узмите малу шерпу, сипајте у њу 350 милилитара млека и ставите на ватру. Док се млеко загрева, хлеб се исече на коцке. Затим се шпорет искључује, а нарезани хлеб се ставља у загрејано млеко.

Лонац са чебом и млеком остави на страну. Узе се 3 јаја и умуће се. После тога се у мешавину јаја додаје 50 грама ренданог тврдог сира и меша. У добијену мешавину можете додати и зачине које волите, као што је оригано. Затим се мешавина јаја, сира и зачина сипа у шерпу са млеком и хлебом.

Прочитајте још: Пилеће пљескавице са поврћем: Другачије од оних на које смо се навикли (РЕЦЕПТ)

Након тога, узима се посуда за печење и подмазана сунцокретовим уљем. Припремљена смеша из лонца се полаже и изравнава у овом контејнеру. Посуда за печење се ставља у пећницу 15 минута.

Током ових 15 минута пар парадајза се исече на кришке и моцарела или било који други тврди сир на коцкице. После 15 минута, посуда за печење се уклања из рерне. На врх се ставља моцарела, а затим исечен парадајз и ставите у рерну још 10 минута.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.