Убаците један састојак који решава проблем!

Без бриге, решење за сувише слан кисели купус постоји
Приликом кисељења купуса додаје се со али се често дешава да се претера. У таквим ситуацијама већина домаћица хладном водом испира листове купуса пре припреме сарме или подварка како би се решила вишка соли.
Има и оних који стављају очишћен кромпир у кацу са киселим купусом како би покупио вишак соли. Проблем је што кромпир со скупља приликом кувања па ако га ставите сировог мало тога ћете решити.
Савет искусних домаћица
Али, без бриге решење за сувише слан кисели купус постоји. Како саветују искусне домаћице довољно је да у кацу са купусом убаците шаргарепу и зелени парадајз који ће апсорбовати вишак соли из расола и киселог купуса.
У зависности од величине бурета или каце односно количине киселог купуса потребно је додати око 2 кг очишћење шаргарепе и исто толико опраног зеленог парадајза који треба да се избуши виљушком како би лакше упио вишак соли из бурета.
Уколико ни ово не помогне, увек вам остаје добри, стари начин испирања листова купуса у хладној води која ће извући вишак соли. Овај поступак понављате све док не добијете оптимално слан укус киселог купуса.
Такође, поведите рачуна колико соли и зачина додајете у млевено месо, јер ће пиринач из фила за сарму такође упути део вишка соли.
(Крстарица)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ