Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
помоћ воћа

СМОКВА ЈЕ неизоставно ЈЕСЕЊЕ ВОЋЕ, а да ли сте знали да је лек за РАНЕ И ОПЕКОТИНЕ

Смоква као наше омиљено јесење воће, крије у себи осим фантастичног укуса и мале тајне.

1600939226_Depositphotos_33055409_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Наиме ова дрвенаста биљка, врло сочног плода вековима се сматрала светом биљком. Многи народи су је користили у својон исхрани и дан данас је заступљена као неизоставан састојак бројних кулинарских специјалитета. Од џемова са смоквама, преко сувих смокава које су изврсна посластица па све до лека, али стићи ћемо до тога.

Смоква у себи садржи велику количину витамина А, Ц, Б, као и манган, магнезијум и калијум због чега се препоручује при бројним дијетама. Она обилује влакнима, што је доводи у прве редове при решавању проблема са цревном флором и пробавним трактом. Суве смокве, у себи садрже врло мало калорија због чега су погодне и за све оне који пазе на линију.

Прочитајте још: Јело ће бити УКУСНИЈЕ ако му додате ЗАЧИНЕ на ОВАЈ начин

Свој допринос смоква даје и код снижавања високог крвног притиска, холестерола и болести повезаних са кардиоваскуларним системом. Оно што свакако треба нагласити је чињеница да се смоква сматра изузетно снажним афродизијаком, с тога колач од смокава на крају романтичне вечере може да буде пун погодак.

Али оно што посебно истичемо је допринос смокава при зацељену рана и побољшања стања код опекотина. Ова воћка се врло учинковито бори са оваквим стањима, па ако имате проблема са било опекотинама или рана дуж тела, поступак који треба да следите је следећи:

Прочитајте још: Чим се појаве МЕХУРИЋИ готово је: ЈАБУКОВО сирће из ваше кухиње

Једну суву смокву по избору треба да потопите у млеко или воду. Након пар минута ставите све на шпорет и кувајте неколико минута, док смоква не омекша. Оставите да се мало охлади, пресеците смокву на пола и ставите на рану или опекотину. Ако се ради о већој површини, требаће вам у том случају више смокава. Поступак понављати по потреби.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas