· · Коментари: 0

Тајне искусних пекара: Прелив за питу који ће је учинити још сочнијом и укуснијом (РЕЦЕПТ)

Уз помоћ овог прелива, пита ће бити много укуснија и сочнија

1679484931_shutterstock_1966886362.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Искусни пекари знају да је тајна неодољивог укуса пите у преливу. Он је чини мекшом и сочнијом, а веома лако се прави. Испробајте рецепт и сви ће похвалити питу коју сте правили!

Састојци:

  • 8 кашика брашна
  • 1 суви квасац
  • 2 шоље млека
  • 1 шоља уља
  • со или шећер (у зависности од тога да ли правите слану или слатку питу)

Када правите питу од готових кора (слану или слатку), сваку кору премажите овим преливом. Након тога филујте као и обично.

Остатак прелива сипајте преко пите. Пре него што убаците у рерну, оставите да одстоји сат и по.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ