Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
информације из прве руке

Угоститељи откривају: Коју храну да ИЗБЕГАВАТЕ у ресторанима, а објашњавају и ЗАШТО!

Замислите само да седите за столом у ресторану и заиста сте гладни. Али немате појма коју храну је боље да не наручите са менија. На срећу, захваљујући Интернету, можемо да завиримо у кулинарску сцену и сазнамо коју храну никада не би требало да наручимо из ресторана.

1652277855_french-fries-gd6ceb26d8_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Прикупили смо гомилу савета и тајни које су ресторатери и радници у угоститељству поделили на друштвеним мрежама. Тако да сада имамо информације "из прве руке" коју храну не би требало баш да наручујемо у ресторанима. 

Прочитајте још: Зашто НИКАД не би требало да држите ЈАЈА у вратима од фрижидера? Уз ОВАЈ савет остаће свежа дупло дуже

Ово су неки од инсајдерских савета угоститеља које су поделили са светом, а које не би никада наручили у ресторану да су у улози гостију, ево и зашто: 

Супе и чорбе

Никада се не охлади како треба ноћу у великој посуди, тако да остаје млака сатима. То је идеално за развој мноштво бактерија, а може довести и до тога да супа постане кисела. Такође, супа је нешто што се безброј пута загрева и хлади све док је има, те једна иста супа или чорба може се користити у ресторану данима.

Коктели са воћем

Лимуни, лимете, поморанџе итд, се скоро никада не перу како треба, њима се рукује голим рукама конобара који је у контакту са много ствари у шанку, а највише са новцем. 

Ресторани са превеликим менијем 

Нема шта да тражите на месту које има више од 8 страница на менију. То углавном значи да се сва храна загрева у микроталасној и да није свежа. Ко још може држати толико свежих намирница у кухињи за толико дугачак јеловник? 

Кокице у биоскопу

Не узимајте кокице за прво приказивање – то су све само синоћње кокице ујутру мало подгрејане у грејачу.То можемо и сами видети да у стакленим акваријумима где стоје кокице, оне стоје и даље док је биоскоп затворен, а затим када се отвори, опет се кокице узимају из тог акваријума. Ако нема свежих кокица у биоскопу, где онда има? 

Умаци од сира

Сваки умак од сира, без обзира колико отмено звучао, у основи је 95% путера, крем сира или павлаке за кување.  Стваран сир углавном не иде више од 5% у одређеном јелу, док га на неким местима уопште и не убацују. 

Уље од тартуфа

Ово уље се прави искључиво са вештачким аромама, а прави тартуфи се не користе за његово прављење. Углавном све што је на бази тартуфа односно што треба да представи арому тартуфа се прави синтетички или је проценат тартуфа минималан у прављењу одређених додатака. 

Газирано пиће са ледом 

Према неким студијама, количина бактерија у леду у свим познатим фаст фуд ланцима ресторана, много већа него у тоалетима на истим местима. То је зато што се ледомати врло ретко чисте, за разлику од тоалета. 

Корпа са хлебом 

Већ знамо да има празне калорије - али постоје и други разлози да прескочите корпу за хлеб када вечерате у ресторану. Корпе за хлеб имају тенденцију да круже од стола до стола и од госта до госта. То може укључити да иако гости нису појели хлеб, можда су га контаминирали пипањем. Грицкалице у бару захтевају још нежељеније дељење. Многе руке су прешле преко ваших кокица или кикирикија, који су можда стајали данима пре него што сте дошли. 

Храна у облику гулаша и чорби 

Ово се углавном у ресторанима прави од остатака хране како се не би бацили, те сутрадан вам конобар може предложити специјални гулаш за тај дан, који није ништа друго до остатака меса, поврћа који су помешани са неким сосом да добију укус. 

Савети конобара за одабир ручка 

Мада ово није увек случај, многи конобари изјавили су да добијају директно инструкције из кухиње шта да предлажу гостима шта да наруче. Углавном су то ствари које су близу истека рока и желе што пре да се потроше. Дакле док на неким местима конобари могу заиста бити добронамерни и предложити вам нешто што им се највише лично допада, на другим местима можете као препоруку добити оно што најбрже треба да "лети" из кухиње. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas