Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Замрзните правилно воће и поврће и месо: Савети који ће вам олакшати муке

Сви се ми нађемо у ситуацији да имамо вишак воћа, поврћа или меса. Понекад купујемо или беремо из наше баште поврће и воће и да би га сачували од пропадања замрзавамо

1656051238_boranija.jpg
Фото: Yоутубе принтсцреен
Oglas

Ево основног упуства и правила како се шта замрзава, колико дуго сме стајати у замрзивачу  и шта се обично не замрзава.

Прочитајте још: Како да одаберете најукусније БРЕСКВЕ? Обратите пажњу на боју

Да Вам намирнице не би се осећале на замрзивач редовно га чистите, дезинфикујте сирћетом, Ја често ставим у замртзивач корице наранџе и лимуна исецђеног. Кад купите кафу убаците празну кесу у замрзивач.. Па да кренемо...

КАКО ПРАВИЛНО ЗАМРЗНУТИ БОРАНИЈУ

Најбоље је замрзнути оловку боранију жуту или зелену. Опрати очистити и исећу на пола. Ја сам додала и на колутове шаргарепу.  Барити 5 минута па је пребацити у хладну воду још 5 минута. Извадити на крбу да се просуши и охлади. Спаковати у кесе и по могућству наапарату извући ваздух намирнице се боље чува.

ОСТАЛО ПОВРЋЕ:

БРОКОЛИ, КАРФИОЛ КЕЉ: добро опрати под водом од прљавштине и инсеката који се завуку. покидати цетове и бланширати 2 мин.
ПАПРИКА се не мора бланширати али се печена замрзава нељуштрена
ЦЕЛЕР ПАШКНАТ  2 минута бланширања
ТИКВИЦА 2 минута
ПЛАВИ ПАТЛИДЖАН опрати исећи на колутове 2 цм потопити у слану воду  5 мин. па бланширати 4 -5 минута
НЕ ЗАМРЗАВАТИ краставац.зелену салату, празилук , кромпир ротквице
ОСНОВНО ПРАВИЛО ЗА СВЕ ПОВРЋЕ: после бланширања ставити толико у хладну воду колико дуго се бланшира

Прочитајте још: Рецепт из БАКИНЕ КУХИЊЕ: Направите САРМЕ у неколико корака (ФОТО/ВИДЕО)

МЕСО:

ПИЛЕТИНА: у замрзивачу чувати у комадима4-5 месеци, цело пиле до 12 месеци СВУЊЕТИНА: чувати 4-6 месеци печење до 12 мисеци ИЗНУТРИЦА: ковасица, џигерица, виршле 1-2 месеца МЛЕВЕНО МЕСО: чувати 2-3 месеца ЈАГЊЕТИНА: 9 месеци ГОВЕДИНА чувати у замрзивачу до 12 месеци ВОЋЕ:најбоље паковати воће у кришкам, и очишћено од петељки.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas