· · Коментари: 0

Маринко Маџгаљ успео је да испуни ПОСЛЕДЊУ ЖЕЉУ: Напустио нас је пре седам година, а ево шта је урадио 20 дана пред смрт

Легендарни глумац и певач изгубио је битку са опаком болести пре седам година

1679835727_marinko.jpg
Фото: Атаимагес.рс

Маринко Маџгаљ напустио нас је пре седам година изгубивши битку с опаком болешћу, а његове улоге и сећање на његов шарм, енергију и животну радост ће заувек остати.

Маринко Маџгаљ преминуо је 26. марта 2016. године од рака панкреаса, с којим се борио до последњег дана.

"Вечити дечак", како су га многи звали, остаће упамћен по бројним улогама на филму и у позоришту, а његови блиски пријатељи и чланови породице и даље се не мире са великим губитком.

Маринку је 2015. године дијагностикован рак панкреаса, а о болести није желео да говори чак ни својим најближима. Уследила је прва операција, а таман када се појавила нада да се његово здравствено стање поправља, уследиле су тешке вести.

Лекари су му саопштили да му је остало још три месеца живота, а од тог момента Маринко се трудио да сваки тренутак максимално искористи и ради оно што највише воли.

Док је ишао на хемотерапије, успевао је да снима серију у Црној Гори, а трудио се да што више времена проводи са породицом.

Управо тада одлучио је да оствари своју дугогодишњу жељу, која је уједно била и последња.

Наиме, Маринко је двадесет дана пред одлазак на вечни починак урадио оно што је дуго желео - крстио се у манастиру Острог.

Само три недеље након тога, 26. марта 2016. године, изгубио је тешку борбу.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ