· · Коментари: 0

ПРИРОДНА ЗАМЕНА ЗА БОТОКС КОЈУ КОРИСТИ ЈЕЛЕНА ЂОКОВИЋ: Трик за којим су многи "одлепили"

Не воли филере и ботокс.

1679926211_Jelena-Djokovic-foto-Profimedia.jpg
Фото: Профимедиа

Јелена Ђоковић је између осталог позната и по томе што у нези коже користи природне препарате због чега јој је кожа прозрачна и без бора.

Није поборник филера и ботокса, а својевремено је открила и један трик који помаже да јој кожа увек изгледа затегнуто и неговано.

Прошле године је на друштвеним мрежама поделила пост у којем предлаже јогу за лице.

Помоћу тих вежби тонус коже се додатно побољшава, плус ова врста вежби је бесплатна и можете их радити код куће.

Шта је у ствари јога за лице?

На вашем лицу има 57 мишића који током целог живота остају углавном неактивни и нећете наћи никакву опрему у теретани која би вам помогла да ојачате или тонирате било који од њих.

Ако сте ревносни у вежбању свог тела, можете ли да урадите исту ствар и за мишиће лица? Многи стручњаци кажу да је то апсолутно могуће, све док останете доследни и посвећени пракси јоге за лице.

Као последицу неактивних мишића лица добијамо опуштену кожу, појављују нам се врећице испод очију, подбрадак, опуштене образе и капке и ослабљен тонус.

 

Многи људи задржавају напетост на својим лицима и јога лица може помоћи у ублажавању те напетости, навела је физиотерапеуткиња Сандра Гејл Фрејна.

Оно што мишиће лица разликује од мишића тела јесте то да су краћи и тањи, што им омогућава да врло брзо реагују на вежбе, што говори да их врло брзо можемо ојачати.

Вежбањем јачамо мишић, тонус, стимулишемо мишићно ткиво на обнову, чиме подстичемо затегнутост и еластичност коже. Оно што је важно за вежбање јесте континуитет, као и када обликујемо тело.

Чињеница је да неколико дана вежбања не може да донесе битне резултате, већ само промене које се назиру. Зато је потребно да вежбање уврстите у свакодневну рутину и да истрајете у намери да вам лице сија и зрачи свежином.

(Wanted)

БОНУС ВИДЕО: