· · Коментари: 0
срећа

10 начина за за брже поправљање расположења: Све је доступно одмах

Најбитније правило исправног живљења би требало да гласи: не компликујте живот више него што је потребно.

1610550107_Depositphotos_26633719_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Постоје многа лака решења која вам могу помоћи у тренуцима када се осећате лоше и која вас са веома мало труда могу вратити у живот. Наравно, не морате их пробати све ођедном.

Попијте чашу воде

Умор може бити последица дехидратације. Конзумирање течности је најједноставније решење овог проблема, али препоручује се да то буде вода, а не алкохол, сокови или топли напици.

Прочитајте још: СРЕЋА И МОТИВАЦИЈА: Ево зашто је ВАЖНО имати пријатеље на послу

Наместите кревет
Има нешто код ненамештеног кревета што охрабрује ленијјост код људи, а и погледом на јастук и фротире подсвесно се већ спремате за спавање и одмарање, уместо да се концентришете на друге ствари које морате да урадите тог дана

Истуширајте се

Туширање ће вас сигурно освежити ако је иза вас била дуга ноћ. Чистоћа тела ће вас мотивисати да будете уредни и у другим стварима.

Поједите нешто

Можда сте нерасположени јер сте мало доручковали? Или сте мало доручковали јер сте нерасположени? Како год било, неће вам шкодити да презалогајите нешто до ручка и подигнете своју енергију. Наравно, избегавајте брзу храну и грицкалице. Воће је најбоља опција за ужину.

Прошетајте се

Повремене паузе од напорних активности су неопходне ако желимо да задржимо снагу за наставак рада. Најбоље искоришћено слободно време је оно које проведемо напољу. Да бисте разбистрили ум и одморили се највише се препоручују кратке шетње у парковима.

Фото: Депосит

Прочитајте још: Сваки други човек НЕ ВЕРУЈЕ НИКОМ, али да ли ви имате ове ОСОБИНЕ ПРАВОГ ПРИЈАТЕЉА?

Промените средину
Ово је посебно битно за људе који раде од куће. С обзиром на то да исти посао можете да радите у кафићу, парку или код пријатеља, промена окружења ће вас сигурно освежити и повећати вам продуктивност.

Обуците другу одећу

Нећете се ослободити пословног стреса ако по доласку кући останете у истој гардероби коју сте носили у канцеларији. Исто тако, ако вам ујутру фали мотивација, што пре изађате из пиџаме, тако ћете се брже активирати и кренути да радите нешто корисно.

Попричајте с неким

Ако вам се не прича о вашим проблемима, користиће вам и необавезан разговор, макар да на тренутак заборавите недаће. Избегавајте четовање преко интернета и смс порука.

Вежбајте

Благи физички напор ће вас одморити од менталног напора и скренути мисли од проблема.

Прочитајте још: СУПЕРМОЋ КЊИГА: Читање ублажава стрес, а реч "ЦИМЕТ" активира осећај за мирис

Урадите нешто, ма колико се чинило небитним

Ако сте у тоталној летаргији и без мотивације, постизање било каквих циљева ће вам повратити ентузијазам. То могу бити мале ствари као што су сређивање собе или одлазак у куповину. Када се осетите корисним, биће вам теже да поново будете безвољни и паднете у депресију.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.