· · Коментари: 1
КОРОНА ВИРУС

ШТА СЕ ОВО ДЕШАВА?! Жена НЕГАТИВНА НА КОРОНУ, била 14 дана у изолацији, а ЗАРАЗИЛА најмање 71 особу

Жена која се вратила у Кину из САД-а донела је са собом корона вирус и изазвала ланац заразе у ком се инфицирала најмање 71 особа, објавили су у уторак истраживачи, преноси CNN.

1594719755_Depositphotos_360229630_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Све је почело у лифту, објавили су истраживачи у часопису "Емергинг Инфецтиоус Дисеасес" који објављује амерички Центар за контролу и превенцију болести.

Прочитајте још: Руски лекари спремају народ за АПОКАЛИПТИЧНУ јесен: Пратите упутства и СПАСИТЕ СЕ

Жена се вратила у провинцију Хеилонђанг са путовања по Америци 19. марта, отприлике недељу дана након што је у тој провинцији дијагностикован последњи случај Ковида-19. Није имала симптоме и била је негативна на тестирању, но упркос томе власти су затражиле да проведе одређено време у самоизолацији.

Лифт је био главни извор заразе Фото: Депозит

Нико није посумњао да нешто није у реду док човек без јасне повезаности са овом женом није доживео мождани удар. Међутим, испоставило се да је био на забави код рођаке која је комшиница поменуте жене.

Жена је "загадила лифт" и заразила комшиницу

Када су истраживачи на крају свега саставили причу, утврдили су да је она заправо контаминирала лифт своје зграде. Њена комшиница са спрата испод, која је користила исти лифт, добила је вирус, а потом га је пренела на мајку и партнера своје мајке. Они су потом отишли на забаву и заразили пацијента који је добио мождани удар и његове синове.

Фото: Пиксабеј

Прочитајте још: РЕЦЕПТ ЈАПАНАЦА: Ово сви КОРИСТИМО, а смрт је за КОРОНУ! Обратите пажњу

Пацијент који је добио мождани удар и његова два сина били су хоспитализовани у две болнице.

Најмање 28 људи је заражено у једној, а 20 у другој болници.

Када је кинески Центар за контролу и превенцију болести истражио генетску шару вируса пронађеног у новој епидемији, открили су да се разликује од сојева који су претходно пронађени у Кини. Вируси код свих пацијената били су генетски идентични или бар веома слични, због чега су веровали да вирус потиче из иностранства.

А0 случај
Када су истраживачи сазнали да се комшија, једног од случајева, недавно вратио из иностранства, поново су је тестирали. Она није била позитивна, али су детектована антитела на вирус, што је указало да је пре тога била заражена. Истраживачи су ову жену именовали као А0, односно пацијента који је био први случај.

Прочитајте још: Седам ЧАРОБНИХ ЧАЈЕВА који могу да замене вештачку ХОРМОНСКУ ТЕРАПИЈУ

- Верујемо да је А0 био асимптоматски преносиоц и да је Б1.1 (њена комшиница) заражена тако што је додиривала површине у лифту у згради у којој су обе живеле - написали су научници. Остали станари у овој згради тестирани су негативно.

Жена све време није имала симптоме!

Прочитајте још: Ко припада групи "ТИХИХ ПРЕНОСИЛАЦА"? Они шире корона вирус на потпуно ДРУГАЧИЈИ начин

- Од 22. априла 2020. године, А0 није имала симптоме, али је идентификован кластер од 71 пацијената позитивних на вирус Ковид-19. Наши резултати илуструју како једна асимптоматска инфекција може да резултира широким преносом у заједници - саопштили су истраживачи.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.