· · Коментари: 0
КАИРО

СПЕКТАКЛ у Каиру: Све је спремно за Златну параду фараона каква није виђена више од пет миленијума (ВИДЕО)

Тог дана ће у Каиру почети процесија 22 фараона који се селе из старог у нови музеј.

1616149384_faraoniMuzej.jpg
Фото: А. М.

Халед Ел Енани, египатски министар туризма и антикцитета, је узбуђен због предстојеће Златне параде фараона (Пхараохс Голден Параде). То ће бити догађај деценије!

Прочитајте још: У Венецији инсталиран ВЕЛИКИ БРАТ: Снима сваки покрет, зна одакле су туристи и предвиђа њихове намере

Нефретета и Тутанкамон
Ових 22 фараона владало је у 17,18, 19 и 20. династији. Тачније, реч је о 18 фараона и четири краљице међу којима су Хатшепсут и Нефретета најпознатије. Међу фараонима ће у паради учествовати најчеши дечак Старог света Тутанкамон, Рамзес Други који је оставио највише споменика са својим ликом и именом!

Спектакл се припрема за 3. април, а стотину костима за бубњаре и возаче златних кочија већ је сашивено. И златне кочије које ће превозити 22 саркофага са мумијама фараона су имале генералну пробу око Тахрир трга. 

Већ је одржана генерална проба спектакл!

Догађај организује Министарство туризма и антиквитета и очекује се да ће величанствену параду од Египатског музеја на Тргу Тахрир до новог ГЕМ музеја близу пирамида у Гизи, гледати цео свет. 

Прочитајте још: У овој земљи се ниједан СРБИН није заразио! Без визе и таксе, Срби ви сте код нас УВЕК добродошли!

Поред министра др Халида ел Енани, параду је организовао и гувернер Каира Калед Абдел Ал али и министарство одбране и унутрашњих послова, Савет за антиквитете и компанија која је задужена за трансфер драгоцених мумија.


Све је спремно за параду Фото: А. М.

Читава држава сада чека да се одигра невероватан догађај, а телевизија ће имати директан пренос.

Читав град ће бити свечано украшен...

Свечана парада ће имати и уметнички наступ дуж улица којима ће пролазити фараони, а читав град ће бити украшен.

Прочитајте још: ШТА СРБИН ГУГЛА? Претражују ИТАЛИЈУ, али у 2021. години САЊАЈУ да отпутују на ОВУ ДЕСТИНАЦИЈУ

 
Истог дана када стигну мумије у новом Националном музеју египатске цивилизације биће отворена сала са фараонским мумијама (Роyал Муммиес Халл). Сам пренос мумија је изузетно деликатан посао, јер не само што организатори воде рачуна о безбедности непроцењивог блага, него и о "здравственој" безбедности мумија.

Безбедност од крађе и стерилни услови.

 Мумије ће све време бити у стерилним условима и на специјалној температури.

Прочитајте још: Највећи број наших туриста протекле године летовао је у ОВОЈ ЗЕМЉИ, а 2021. се спрема СПЕКТАКЛ (ВИДЕО)

Занимљиво је да су у Хургади и Шарм Ел Шеику прошле године отворени музеју у којима може да се види део блага из гробница.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.