· · Коментари: 0
нега

3 једноставна начина могла би да вам реше проблем ЦЕЛУЛИТА

Научно говорећи, целулит је резултат метаболичких поремећаја у поткожној масти.

1614102607_Depositphotos_11215036_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Супротно увреженом мишљењу, ово није болест - сви имају целулит, само се фазе разликују. Видљивост целулита зависи од многих фактора: генетике, нивоа свакодневне активности, исхране и правилне неге. Већ смо разговарали о храни и напицима које је најбоље избегавати да бисте се решили целулита. Бројне корисне навике такође могу помоћи у овоме - о њима говоримо у наставку.

Прочитајте још: Српска блогерка са Малте: Нена Каy за Магазин Новости открива неприкосновене модне савете за све даме (ФОТО)

Сува масажа четком

Масажа сувим четкањем подстиче проток лимфе и циркулацију крви, уклања мртве ћелије коже и подстиче стварање нових. Редовним спровођењем овог поступка, кожа на проблематичним местима се затеже, а „кврге“ целулита постају мање приметне. Такође покушајте да започнете јутро скоковима због лимфне дренаже, они ће помоћи не само да повећају проток лимфе, већ и да се брже пробудите.

За масажу користите четкицу са природним чекињама, пролазећи кружним покретима кроз сва "проблематична" подручја.

Правилна нега

Тржиште козметике сада је толико богато и разнолико да се чини да можете пронаћи решење за било који проблем. Када бирате антицелулитну негу, треба да будете свесни да без правилне исхране и бар минималне физичке активности неће бити делотворна. Међутим, ако су обоје присутни у вашем животу, специјализована козметика ће вам помоћи да убрзате појаву резултата. Изаберите производе са кафом (то могу бити пилинзи или креме са додатком кофеина), керамидима и природним уљима. Такви производи могу помоћи вашем телу подстицањем лимфног тока, што доводи до смањења појаве целулита и затезања коже, због чега ће она деловати глатко и еластичније.

Прочитајте још: КОРЕЈСКА козметика наставља да диктира трендове: Ове савете морате следити у 2021. години

Више воде

Исправна равнотежа воде у телу је кључ лепоте и здравља. Научно је доказано да се чак и уз минималну дехидратацију тела (недостатак 3-4% течности) постојећи целулит снажније манифестује, а нови се може појавити тамо где га није било. Покушајте да пијете 2 литра чисте воде (воде, а не течности) дневно. Ово ће помоћи не само да се решите омражене „наранџине коре“, већ и значајно побољшати целокупно здравље.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.