· · Коментари: 0
ВЕЗЕ

Стручњак за 15 минута може да утврди КАДА ћете се развести: 4 врсте понашања која доводе до развода

Истраживачи су дошли до закључка да до развода доводе: кривица, ескалација, девалвација и отуђење.

1611327023_Depositphotos_11205891_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Сада размислите о овоме: На основу ових знакова, за само 15 минута комуникације, стручњак за везе може са 90 посто тачности предвидети да ли ће партнери и даље бити заједно за пет година. Ова понашања су научена понашања, тако да можете да негујете понашања која јачају везе, а не она која уништавају брак.

Прочитајте још: Како да на исправан начин уђете у нову везу након раскида?

Четири врсте понашања која доводе до развода:

Оптужбе

Једноставно речено, један од главних разлога за распад брака је тенденција да окривите свог партнера, а да немате потпуне информације. Нужно је прво постављати питања уместо да доносите закључке, а још горе је, кривити партнера. Питајте: "Драга / драга, јеси ли обавила / обавила куповину за коју ја не знам?" уместо да окривимо: „Овог месеца поново нисмо ништа одлагали. Шта сте купили / купили овај пут? "

Ако желите да задржите здрав и однос пун љубави са партнером, научите да му верујете и престаните да увек претпостављате најгоре.

Ескалација

Постоје људи који су више заинтересовани за одбрану сопственог става и пребацивање кривице на свог партнера. Овакво понашање у већини случајева ствара одређени одбрамбени механизам који не само да не доноси никакву корист, већ и уништава однос. Постоји једно питање које је довољно моћно да спречи уништавање које доноси овај образац понашања. Питање је: „Да ли желиш да будеш у праву или да будеш срећан?“ Увек покушајте да дођете до разумевања, а затим заједно радите на проналажењу решења за проблем. Ово ће вам помоћи да контролишете своје емоције током сукоба.

Прочитајте још: Три сна о СЕКСУ који нас најчешће ПРОГОНЕ током ноћи

Фото: Пиxабаy

Обезвређивање

Ово понашање - као и остала - једноставно појачава динамику победе и пораза која на крају доводи до неуспеха у 90% случајева. Када обезвредите партнера, дискредитујете га и чините слабијим. Затварате очи пред позитивним квалитетима, фокусирајући се уместо тога на негативне аспекте, претпоставке и предрасуде. Ово понашање може бити врло ефикасно у кратком року и можда чак привремено уништити нечију самопоштовање. Међутим, будите опрезни: понекад се ситуација може драматично променити. Насилник може победити у неколико битака, али најчешће ће у рату великих размера бити поражен када партнер једноставно више не буде могао да поднесе обезвређивање и оде.

Прочитајте још: Жене неким стварима придају толико значаја, а мушкарци неће ни да примете: О чему се тачно ради?

Да бисте преживели све потешкоће, треба да постанете један тим.

Отуђење

Ова навика се састоји у чињеници да особа непрестано одбија да учини било какве напоре како би решила постојећи проблем. Понекад је понашање пасивно-агресивно, на пример, намерна тишина, а понекад је отворено агресивно. Партнер може залупити вратима и отићи, док се ова друга страна пита да ли је коначно напуштен или није. Било које од ових понашања укључује контролни механизам дизајниран да манипулише партнером и одузме му неку моћ или бар створи изглед немоћи.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.