Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЈЕСЕЊА ДЕЦА

Научно је доказано да су деца рођена у новембру ПОСЕБНА

Новембар је тмуран месец, али деца рођена у то време су заиста изузетна.

1604655789_Depositphotos_165320152_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Сва деца су својим родитељима посебна и њима није нарочито важно када се дете родило – у зиму, јесен или пролеће – за породицу је оно увек најбоље. Сиви новембар не даје превише разлога за радост, па зато родитељи чија су деца дошла на свет у том месецу треба да знају зашто су њихова деца, са становишта науке, заиста јединствена.

Истраживања спроведена на Харварду показују да су деца, рођена у хладним месецима, на рођењу неколико центиметара дужа од летње новорођенчади. У узрасту од 7 година, новембарска деца су виша и тежа од својих вршњака.

Прочитајте још: Пет ПИТАЊА која сви постављају ТРУДНИЦАМА, а доводе их до лудила

Деца рођена у новембру су по правилу виша од својих вршњака

Постоји велика вероватноћа да ће бити успешни у спорту. Америчка истраживања о атлетским способностима ученика показују да су најбољи спортисти деца чији је рођендан у новембру. Она су на спортским тестовома чак 10-15% успешнија од својих вршњака и чешће побеђују на такмичењима.

Прочитајте још: Које ГОДИШЊЕ ДОБА је идеално за БЕБУ: Да ли је сада право време

Рано одлазе у кревет и лакше заспе. Ова чињеница, коју су научници запазили током својих истраживања, посебно ће обрадовати родитеље беба јер улива наду у добар сан – не само бебе, већ и њених родитеља.

Деца рођена у пролеће и лето обично касније одлазе у кревет, од деце рођене у јесен или зиму
Фото: Депозит

Вероватније ће бити леворуки, поготово кад је реч о дечацима. Дечаци рођени између новембра и јануара склонији су леворукости од остале деце. Ту чињеницу су открили научници с Бечког универзитета. Испитали су 13.000 одраслих особа и открили међу њима 7,5% леворуких жена и 8,8% мушкараца. Када су погледали рођендане мушкараца, показало се да су скоро сви рођени у новембру.

Прочитајте још: Најчешће дечје лажи: "Он је први почео", "мама је рекла да могу" и једна која се НАЈВИШЕ ЧУЈЕ

Мање су подложни неким имунолошким болестима. Истраживање спроведено у Великој Британији показало је да рођендан у новембру може да умањи шансе за развој мултипле склерозе и још неких имунолошких болести. Верује се да је то везано за ниво витамина Д који је мајка примила током летње трудноће.

Прочитајте још: Да ли децу треба водити на ГРОБЉЕ и САХРАНЕ: Шта кажу стручњаци?

Све ове чињенице не побијају да су и деца рођена у другим месецима такође јединствена. Ако ништа друго, када вас отпусте из болнице једног кишовитог и хладног новембарског дана, лепо је знати да ће ваше новорођенче вероватно добро спавати и можда једном постати сјајан спортиста.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas