· · Коментари: 0
ЗНАЧЕЊЕ

Кућни љубимац вас свуда прати, шета укруг, спава на одећи: Шта вам поручује?

Можда сте почели да примећујете да ваш пас воли да вас прати када сте у купатилу, гребе јастуке или правите кругове пре него што легнете

1618906296_dog-2785077_640--1-.jpg
Фото: Пиxабаy

Можда сте почели да примећујете да ваш пас воли да вас прати када сте у купатилу, гребе јастуке или правите кругове пре него што легнете. Такво понашање се лако може објаснити, што значи да можете престати да се питате да ли је ваш љубимац само луд. 

Прочитајте још: Оправдано или не? Ово су разлози зашто је теже удомити ЦРНЕ ПСЕ

1. Зашто вас пси прате у купатилу

Ако ваш пас воли да вас гледа док седите у тоалету, не брините, ваш чупави пријатељ није ни чудан ни луд. То је заправо нормално понашање кућних љубимаца. Може бити неколико разлога зашто пси то раде.

1. Не желе да буду сами. Ако сте код куће, ваш пас само жели да буде стално с вама.

Прочитајте још: Да ли знате због чега зебре имају пруге?

 2. Псу је досадно и радознао је. Дуго задржавање код куће је врло досадно за кућног љубимца. Можда траже мали разлог за бављење неком активношћу.

3. Ваш пас жели да буде сигуран да сте на сигурном. У основи, они се понашају као ваш телохранитељ.

2. Зашто пси ударају кад их огребете по стомаку

То је потпуно нехотична реакција. Ако га гребете или дирате по стомаку свог пса, то ће га можда мало иритирати. То се дешава зато што су му нерви повезани са кичменом мождином. Они се надражују и шаљу поруку мишићима ногу да реагују како би се ослободили иритарајућег осећаја.

Прочитајте још: НЕВЕРОВАТНА ДАДИЉА: Мачка пази на дете да не падне са терасе (ВИДЕО)

3. Зашто пси шетају укругу пре него што легну

Тестирано је 62 кућна љубимца, а испоставило се да је више од половине паса направило један пун круг пре него што су легли на спавање. Пси су имали 3 пута већу вероватноћу да направе круг пре него што су легли на неравну површину него на глатку површину. Такво понашање могу објаснити преци паса који су морали да спавају напољу. Шетња око места била је начин да се трагом или снегом угаси да би се створила мекана подлога, попут гнезда за спавање.

Прочитајте још: 10 магичних идеја како да преуредите кутак за вашу мацу (ФОТО)

4. Зашто пси спавају на одећи

Поред чињенице да ваша одећа може бити топла и удобна, вашег пса можда само привлачи ваш мирис. Ви сте вођа чопора, па би они можда желели да осете ваш мирис из безбедносних разлога. Такође, ваш пас може искусити анксиозност раздвајања. Једноставно им недостајете.

Прочитајте још: Када нас љубимци ТУЖНО гледају, они само желе да привуку нашу ПАЖЊУ и то раде СВЕСНО

5. Зашто пси нагињу главу док вас слушају

Изгледају тако слатко кад нагну главу. Али покушај да боље чују звукове није једини разлог зашто то чине. Неки лекари претпостављају да им то помаже код вида, па кад нагну главу, виде боље. Зато штенад то раде више јер им визија још није толико развијена, пише "Бригхт Сиде".

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.