· · Коментари: 1

Не знате чиме да се засладите за Ускрс? Рецепт за БАКЛАВУ са орасима, готова за 20 минута! (ВИДЕО)

Брзински рецепт за баклаву је оно што вам треба ако празничну трпезу спремате у последњи час

1618470573_baklava.JPG
Фото: YоутубеПринтсцреен

Нека се на празничној трпези обавезно нађе и овај колач, јер гости неће моћи да му одоле. Иако звучи компликовано, за баклаву треба само мало стрпљења и веште руке, а овај драгуљ наћи ће се на вашем столу за свега сат времена утрошеног труда.

Састојци:

1 паковање кора за питу
125 г маслаца
1 или 1 1/2 шоља ораха
екстракт ваниле
3 шоље шећера
2 шоље воде

Ево предлога за УСКРШЊУ ДЕКОРАЦИЈУ дома: Нека вам сви позавиде на креативности и идејама (ФОТО)

Припрема:

Поделите коре на 2 једнака дела. Једну половину кора поспите са 1/3 растопљеног маслаца и половином крупније самлевених ораха. Увијте добро у ролат и поновите процедуру са другом половином кора.

Исеците ролате на залогаје величине око 2-3 цм и поређајте у намазан плех као пањиће, вертикално.

Одозго поспите са преосталом 1/3 растопљеног маслаца. Ставите баклаву да се пече у умерено угрејаној рерни на 180 степени око 20-25 минута или док не добије лепу розе боју.

Припремите шећерни сируп са ванилом, ставите га да проври неколико минута. Оставите да се мало охлади и прелијте са њим хладну баклаву. Поспите баклаву мрвљеним орашастим плодовима одозго и сервирајте након што мало одстоји.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.