Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РОДИТЕЉСТВО

Ако дете ПЛАЧЕ у туђим рукама - НАДРЉАЛИ сте! Под хитно нешто предузмите!

Ако беба плаче у туђем наручју само показује да беба уме да прави разлику између познатих и непознатих особа, јер жели да то ради само мајка.

1600672533_Depositphotos_123158130_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Природно је да се ваша беба осећа узнемирено када нисте поред ње, јер стручњаци тврде да је у питању здрава симбиоза мајке и новорођенчета, па се страх од одвајања дефинише као нормална фаза у одрастању која траје до друге године живота.

Међутим, ако се овакво понашање продужи и после 24. месеца и траје дуже од месец дана у континуитету, требало би да поведете рачуна, јер може да сигнализира да се ради о анксиозном поремећају.

Прочитајте још: ЗАШТО су неке жене УСПЕШНИЈЕ од других? Ево одговора у 13 лекција, да ли сте и ви такве?

Узнемиреност због раздвајања од мајке код неке деце зна да буде веома интензивна и она не могу да се опусте ниједног тренутка који подразумева време проведено без мајчиног присуства, па не желе да иду ни на екскурзије, рођендане вршњака, рекреативну наставу... На саму помисао да ће негде отпутовати без мајке уноси им немир.

Ако је дете после друге године и даље везано за мајку на сигурном је путу да развије разне фобије.

Стручњаци упозоравају да то, ако потраје, почиње да угрожава ментални, физички и социјални развој малишана, пошто је дете под сталним стресом и у паници да ће га раздвојити од главне фигуре у његовом животу.

Полако се раздвајајте, јер ће касније бити проблема Фото: Депозит

Сигнали да је у питању анксиозност у најави су и пренаглашен страх за безбедност, аутодеструкција, потиштеност, несаница, честе промене расположења, али и физичке манифестације попут болова у стомаку, повраћања, дијареје, главобоље, вртоглавице...

Прочитајте још: Руски лекар саветује да БАЦИТЕ ТАБЛЕТЕ! Проблеме решите покретима тела (ВИДЕО)

То даље води у развијање фобија и неразвијање самопоуздања, због чега је неопходно да се обратите стручњацима за помоћ, како би се на време спречило даље напредовање поремећаја који може да угрози живот вашег детета.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas