· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ

Ако ходате овако, БРЖЕ ћете УМРЕТИ

Људи са лаганим ходом два пута чешц́е умиру од болести срца, наводи се у резултатима обимног истраживања британских лекара.

1612189867_Depositphotos_9932161_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Специјалисти су током шест година пратили 230.000 жена и 190.000 мушкараца узраста од 39 до 74 године. Учесници експеримента редовно су пролазили тестове физичке припреме и општег стања организма.

Прочитајте још: Од ове болести се свакодневно РАЗБОЛИ 4 и УМРЕ једна Српкиња, а ИЗЛЕЧИВА је у 99% случајева!

Они су, такође, давали извештаје о темпу којим се крец́у. Наравно, узети су у обзир и остали фактори као што су: конзумирање алкохола, пушење, хроничне болести, пословни статус, етничка припадност. Али основна ствар био је темпо ходања.

Фото: Депозит
Ходање лаганим темпом и већа телесна тежина, узроци су за повећану смртност учесника истраживања

Током година експеримента у контролној групи је умрло 8.598 особа, од којих је 1.188 мушкараца и 466 жена умрло од срчаног удара. Притом је међу њима било двоструко више особа који су обично ходали полако. Осим тога, ризик од смрти повец́ала је мала тежина учесника експеримента.

Прочитајте још: Дуг живот? Ништа лакше! Трљајте УШИ, пијте топлу воду и једите кад ОГЛАДНИТЕ

Обрнути резултати истраживања потврдили су претходни закључак: 

Брзи ход помаже да се избегне развој срчаних болести

Истовремено, брзина хода није повезана са ризиком од карцинома. Али дуг радни дан, више од 55 сати седмично, изазива аритмију и повец́ава ризик од превремене смрти за 40 посто у поређењу са онима који раде 35-40 сати.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.