Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
цвеће

Ако купујете ОРХИДЕЈУ обратите пажњу на три ствари како би увек цветала

Орхидеје красе многе домове, често су први избор за поклон јер њиховим лепим цветовима ретко ко може да одоли.

1617025512_Depositphotos_254901878_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Шта би требало да знамо када купујемо орхидеју?

Преузмите неколико корака како бисте били сигурни да сте купили најздравију орхидеју.

Прочитајте још: Мексички балкон је минимум улагања и максимум уживања

Орхидеја са цветовима

Убог цветова нам орхидеја и изгледа тако лепо, зато је већина људи купује. Улепшаће сваки дом. Међутим, истиче се да ово може имати и своју лошу страну. Цветање узима огромну количину њене енергије. Ако желите да се биљка брже прилагоди вашим условима раста, најбоље је да купите биљке које не цветају. Али ако ипак желите орхидеју која има цветове боље је да бирате пуно неотворених пупољака како бисте дуже могли да уживате у цветању.

Здраво корење

Корени су најважнији део биљке орхидеје. Корени орхидеја су високо специјализовани органи који брзо сакупљају воду. Корени здраве орхидеје биће светло зелени када су суви и тамно зелени кад су мокри. Требало би да постоји дугачак, шиљат, сјајан, зелени врх који расте. Што је дужи раст врха, биљка је здравија. Мртви корени орхидеје смежурани су и препланули кад су мокри, а бели када су суви. Тако да приликом куповине обратите пажњу на изглед корења, прености Тхе Спруце.

Прочитајте још: Шта се налази на вашем радном столу? ФЕНГ ШУИ каже да треба да изгледа овако

Погледајте лишће

Треба потражити листове који су густи, благо обојени и тврди. Листови би требали да буду благо жуто-зелени, готово попут зелене јабуке. Превише сјајно зелено лишће значи да је биљка вероватно била превише храњена, а онда постоји шанса да не цвета. На лишћу такође не сме бити буба, мрља и тачкица.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas