· · Коментари: 0
ПАС

Ако љубимац УНИШТАВА ствари ево како да пронађете РАЗЛОГ зашто је НЕРВОЗАН

Љубимац је одједном променио понашање и почео да гризе намештај?

dogue-de-bordeaux-1047521_1280.jpg
Фото: Пиксабеј

Уколико љубимац прави неред по кући, претура по корпи за ђубре, ломи ствари и постао је немогућ , под хитно треба утврдити шта је разлог оваквом понашњу.

Прочитајте још: Пси могу да буду вегетаријанци, а шта је са МАЧКАМА?

Најчешћо разлог неваљалом понашању је промена дневног ритма, односно одлазак у шетњу у различито време. Пси не воле промене, а највише их потресе пресељење и промена животног простора.

Дакле, најважније је да се пас шета увек у приближно исто  време, као и да оброк добија тачно на време. Ако се редовно шета и добија потребну љубав власника, размислите да ли у последње време дуго остаје сам затворен у простору.

Да ли у последње време дуго остаје сам или промењена дневна рутина на коју је навикао?

И сам власник је разлог лошег понашања љубимца, јер уколико се не руководи принципом награде и казне и дресирани пас се отме контроли и заборави све што је научио.

Уколико сте сигурни да су псу све потребе задовољене и добија их у исто време време је да потражите помоћ ветеринара.

Прочитајте још: Комшије их не воле: Ово је ЈЕДИНИ НАЧИН да умирите највеће лајавце међу псима

Некада пси промене понашање из здравствених разлога, а најчешће је то зубобоља. Неуобичајене незгоде које се дешавају псу у кући су добар разлог да се власник забрине и одведе љубимца код ветеринара како би проверио здравствено стање.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.