· · Коментари: 0
ДРЕМАЊЕ

Ако лоше спавате и немате концентрацију, ево РЕШЕЊА!

Дремање у поподневним сатима уз храну пуну биљних масти смањује опасност од кардиоваскуларних болести и умирање од срчаних удара.

1593941264_Depositphotos_75975455_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Заједничко истраживање медицинских факултета у Атини и на Харварду показало је да су процењена опасност смртних исхода, чак, 34 одсто нижа код особа које поподне спавају.

Прочитајте још: У РУСИЈИ се штите од КОРОНЕ леком који кошта 150 ДИНАРА

Овај одмор је посебно делотворан код запослених мушкараца, нарочито пилота на дугим комерцијалним линијама. Установили су да само сат времена одмора током лета повећава будност пилота, концентрацију и опрез наредних десет сати.

Поподневна дремка је лековита за запослене мушкарце, нарочито пилоте!

Уколико дремају само 26 минута, док копилот управља авионом, општи опрез и будност се повећавају за 54 одсто, а професионална способност за 34 одсто. Утрђено је и да поподневни спавачи ноћу мање пате од несанице, а да им је сан у континуитету дужи за 20 минута.

Да је поподневно дремање врло важно за тело и мозак потврђују и многобројни светски умови. Међу њима је био Алберт Ајнштајн који је редовно дремао у својој фотељи са оловком у руци. Будио би се када би оловка испала и ударила о под.

Прочитајте још: Звучи невероватно, али МУШКАРАЦ који је често прехлађен МОРА код ПСИХИЈАТРА - ево и ЗАШТО!

На тај начин је спречавао себе да падне у дубок сан после којег му мисли не би биле потпуно бистре.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.