· · Коментари: 0
НАРОДНА ВЕРОВАЊА

Знате ли шта значи када нађете ДВА ЖУМАНЦА у јајету? Неки ће се УПЛАШИТИ, а неки ОБРАДОВАТИ!

Један поглед у кухињу (и у фолклор) и открили смо пуно хране која доноси срећу, као и ону са лошим предзнаком.

1622020558_Depositphotos_281467344_xl-2015.jpg
ФОТО: Депозит

1) Хлеб 

Највећи број сујеверја, повезано је управо са хлебом. Не перите нож за хлеб недељом, не одсецајте оба краја векне (ослободићете ђавола да лети по кући) и, према европском сујеверју, хлеб држите усправно јер уколико стоји полегнут може донети пех. Такође, поступите онако како румунско сујеверје налаже: једите углове хлеба да бисте створили добар однос са свекрвом. Такође, ако имате рупе у хлебу, то значи да ће вам неко близак ускоро умрети.

Уколико у једном јајету добијете два жуманца, знајте да вам се смеши брак.

2) Зелениш 

Једење зелене салате може да помогне младој жени да затрудни, док ће першун спречити трудноћу. И да не заборавимо древно сујеверје које каже да ће мирисни босиљак увести шкорпиона у ваш мозак.

Прочитајте још: НАЈЛУЂИ ЗАКОНИ на свету: Разлог зашто удате жене у Боливији не смеју да попију више од чаше вина ће вас РАЗБЕСНЕТИ!

3) Љуте папричице и ножеви

Не дајте ником љуте паприке или ножеве. Уместо тога, речено нам је да их спустимо на сто и пустимо да их друга особа покупи - то ће спречити неслагања и несугласице.

Кинези муче муку са дугачким нудлама јер верују да то доноси дуг живот.

4) Нудле 

Дуги резанци су обавезни - немојте да их делите на пола, јер се у Кини дугачки резанци срчу како би донели дуг живот. Ако их ипак пресечете, знајте да сте себи управо скратили живот.

5) Кикирики 

Ако се упутите у позориште или на трку, оставите кикирики код куће - многе глумце и возаче тркачких аутомобила плаши ова махунарка. Верује се да доноси несрећу.

Прочитајте још: Колико су ЗАРАЂИВАЛИ Достојевски, Толстој и Пушкин ? Истина ће вас ИЗНЕНАДИТИ!

6) Бели лук

Једно од најпознатијих веровања. Носите бели лук у џепу и он ће вас штитити од "злих погледа".

7) Јаја

Уколико полупате јаје и добијете два жуманцета, знајте да вам се ближи брак или ћете добити близанце, међутим, црна мрља на жуманцу је лош знак, а ако га нема уопште... па ... надамо се да се то никада неће догодити. Када ломите јаје, морате да смрвите врхове, јер по једном веровању, доћи ће вештица, направити брод од љуске и изазвати страшну олују на води. Неки фармери верују да ако ставе љуску од јајета у земљу, то ће донети срећу приликом следеће жетве.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.