Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
исхрана

Ако не можете да СМРШАТЕ можда је ПРОБЛЕМ У ДОРУЧКУ

Сви већ знају да је доручак неизоставни оброк без кога не треба започињати дан. Али, ма колико настојали да одаберемо оно што је здраво, дешава се да несвесно учинимо супротно.

1599732031_Depositphotos_31496469_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Погрешне одлуке и незнање удаљиће нас од мисије зване желим да смршам. Где најчешће грешимо и како треба да изгледа добар доручак?

Једнолична храна

Једна од грешака коју многи праве је конзумирање једноличне хране. Чак и ако обожавате овсене пахуљице, уколико су у тањиру сваког јутра, досадиће вам, па ћете посегнути за неким производом из пекаре. Потрудите се да вам јутарњи оброк буде разноврстан, чак и ако то подразумева додатно ангажовање око његове припреме. Боље је понекад појести и оно што мање волимо, него стално јести исто. Презасићеност истим намирницама води у другу крајност, а то је нездрава исхрана.

Фото: Пиxабаy

Прочитајте још: ОЛАКШАВАЈУ ДИЈЕТУ: Намирнице које увек можете јести ПРЕ СПАВАЊА

Избегавате влакна

Многи мисле да ће избегавањем житарица убрзати процес мршављења. Међутим, чињеница је да нам влакна која се у њима налазе заправо могу помоћи да се ослободимо вишка килограма. Она доприносе стабилном нивоу шећера у крви и чине нас ситим, тако да нема разлога да их се одричемо. Наравно, потребно је одабрати житарице од целог зрна и држати се подаље од масних пецива која не садрже ништа корисно.

Смањите сокове.

За доручак пијете сокове

Цеђењем воћа и поврћа губе се њихови драгоцени састојци који су важни за правилан рад црева. За оне који кубуре са вишком килограма, превелики унос воћа путем сокова није добра идеја. Освежавајући смути за доручак је нешто у чему треба да уживате повремено, а не свакодневно.

Прочитајте још: Нису важне КАЛОРИЈЕ, него ОДАКЛЕ долазе, а ШЕЋЕР ствара жељу да се још ВИШЕ ЈЕДЕ

Не користите зачине и семенке

Фото: Депосит

Зачини не само што оплемењују укус јела, већ га и нутритивно обогаћују. Почните да користите цимет, оригано и босиљак, а немојте изоставити ни семе лана, сунцокрета и бундеве.

Одлажете први оброк

Ако доручак одлажете све док вас не опомене крчање црева или несвестица, промените своје навике што пре. Када прегладните, појешћете знатно више него што је потребно, а пад шећера може вас усмерити ка висококалоричној храни коју иначе избегавате. Најбоље је да доручкујете сат или два након буђења.

Не чекајте да прегладните.

Прочитајте још: Истраживање показало: Ако се повремено ДОБРО наједете није проблем, само НЕ ПРЕТЕРУЈТЕ

Порције су преобилне

То што је у вашем тањиру нешто здраво, не значи да треба да поједете превише. Ма колико здраве намирнице користили, превелика количина хране једноставно вам није потребна. То успорава метаболизам, па се уместо налета енергије јављају поспаност и умор. (Прочитај: Разумите калорије да бисте могли да мршавите)

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas