Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТОП ФОРМА

Ако не волите да трчите вежбајте у кући: Ево 4 лаких вежби

Недостатак физичке активности неминовно води ка опуштању рамена, стомачних мишића и кривљења кичме.

1630416041_Depositphotos_244076194_xl-2015.jpg
Oglas

Временом, слаби мишићи доводе до појаве погурености. Зато, ако желите да сачувате добру фигуру и у позним годинама, почните да вежбате.

Прочитајте још: Дијета којом се губе килограми и спречавају НАДУТОСТи гасови (ЈЕЛОВНИК)

Предлажемо вежбе са лоптом. Оне јачају дубоке постуралне мишиће и тако оснажују труп. Такође, лопта помаже да се пажња фокусира на надражаје из околине. Зато се лопта користи и у рехабилитацији моторичких способности и интензитета атлетског тренинга.

Склекови
Наместите се у положај за склекове, десно стопало ослоните на лопту. Примичите десну ногу према грудима, котрљајући лопту по подлози. Вратите се на почетак, поновите вежбу 12 пута, па промените страну.
Мора да постоји благи отпор тела

Употреба лопте приликом вежбања помаже и у прекидању постојећих образаца кретњи и тако ангажује мишиће који се иначе ретко користе. У свакој вежби с лоптом мора да постоји благи отпор тела којим се развијају дуги потпорни мишићи, ослобађају уобичајени обрасци држања и елиминише стрес.

Прочитајте још: Дијета ПУН ТАЊИР: 10 намирница које можете јести неограничено! (МЕНИ)

Труп

Лезите на леђа, испружите и спојите ноге, а руке подигните увис, држећи лопту. Подигните горњи део леђа и положите лопту на бутине. Котрљајте је полако према ножним прстима, и назад. Поновите 12 пута у два наврата.

Кукови

Лезите на леђа, савијте ноге, стопала ослоните на подлогу. Ставите лопту између колена и притискајте је, а истовремено подижите кукове увис. У том положају испружите леву ногу, али тако да вам лопта не испадне. Држећи кукове подигнутим, спустите леву ногу, а затим испружите десну. Урадите два пута по 12 понављања.

Прочитајте још: Дијета за запослене у канцеларији: Мени за 5 радних дана

Стомак

Лезите на леђа, подигните ноге и савијте у коленима. Лопту притисните стопалима, руке поставите иза главе. Исправљајте ноге, придржавајући лопту, и одижите рамена од подлоге. Вратите се у почетни положај, па поновите два пута по 12 понављања.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas