Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТ

Ако пијете превише кафе, једите броколи! Спречава деменцију и чува зглобове

Да би се искористиле све предности броколија стручњаци за исхрану саветују да се једе пресан.

1613984648_Depositphotos_9572428_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Зелени цветови броколија, који могу да се једу свежи, у чорби или припремљени као вариво, права су ризница здравља. Један од најупечатљивијих квалитета ове намирнице је да има јака антиканцерогена својства.

Прочитајте још: Зелени или црни чај? Можда сте живели у заблуди, али ово нису ИСТИ НАПИЦИ! Ево и који је здравији

Научници су установили да броколи утиче на повећање количине ензима који помажу телу да се ослободи штетних и канцерогених материја. Осим тога, активне супстанце које садржи убијају абнормалне ћелије.

Броколи спречава стрес
Антиоксиданси у броколију смањују ризик од оксидативног стреса у организму, чиме се спречава стварање високо реактивник молекула са кисеоником који могу да узрокују хроничне упале.

Броколи прија и здрављу јетре, јер помаже излучивање токсичних супстанци. Зато се онима који претерују са газираним соковима, кафом или алкохолом саветује да на трпези често имају ово поврће.

Прија јетри, јер излучује токсичне супстанце.

С обзиром на то да је броколи богат витамином Б2, он помаже и да се очи прилагоде светлосним променама. Недостатак овог витамина може да доведе до бројних упала ока, до замућености вида и напрезања очију. Уз то, истраживања су показала да довољан унос витамина Б2 спречава развој катаракте или спречава њен напредак.

Прочитајте још: 6 МАГИЧНИХ КРИСТАЛА: Донеће добре вибрације, позитивну енергију и благостање

Научна истраживања потврђују и да хранљиве материје из броколија подмлађују организма и тако га штите од развоја дегенеративних болести зглобова, деменције и кардиоваскуларних обољења. Такође, позитивно делују и на очување здравља коже и смањују појаву бора.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas