Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТРЕНДОВИ

Ако планирате кречење знајте да ће ДОМИНИРАТИ само једна боја

Светски познати Институт за боје Пантоне, из године у годину, већ две деценије, најављује трендове у бојама који утичу на најразличитије сфере, а понајвише на моду и дизајн.

1627641906_shutterstock_1890119797.jpg
Фото: Шатер
Oglas

Одабране за боје године, светлећа жута и ултимативна сива, како им гласе званична имена, најбоље ће доћи до изражаја у уређењу ентеријера ако се комбинују.

Прочитајте још: Вечити комад намештаја: Комода која ће освежити сваки простор

Како постићи елеганцију?
Висока елеганција такође се може постићи на овај начин, ако две масивне бержере боје зрелог лимуна поставите поред тамносивог камина који “провирује” из зида у светлијој варијанти ове смирујуће боје.

Жута буди позитивне мисли

Осим лепоте, на овај начин у дом ћете унети и наду и сигурност, јер је жута “задужена” за буђење позитивне енергије и радости код људи, а сива асоцира на смиреност и подршку. Баш оно што нам је потребно у овим турбулентним временима.

Жута се лако комбинује

Лако их можете комбиновати у унутрашњој декорацији животног простора. Потребно вам је само мало креативности, маште и оригиналних предлога. Ми смо задужени за ово последње, па одаберите оно што је по вашој мери.

Прочитајте још: Генијално решење за МАЛЕ РАДНЕ СОБЕ: Претворите узак плакар у РАДНИ КУТАК (ФОТО)

Жута је идеална за тамне собе

Најсветлија боја у спектру, жута, разведрава и просторије са мањим упливом дневног светла, ако њоме окречите зидове, или бар део њих. Можете се и поиграти, па један зид офарбати у две поменуте боје, симетрично га на тај начин делећи. Или неколико мањих, преградних зидова “обојите” једном, а остале другом бојом.

Прочитајте још: Шта боја врата говори о вама? Много тога!

Затим додајте жуту гарнитуру за седење, оплемењену украсним сивим јастуцима, или се одлучите за сиви двосед испред ког ћете поставити жути тепих и код сваког ко вам дође у госте неће изостати уздах одушевљења.

Жути детаљи Фото: Шатер

Гранитна, тамна сива боја неће визуелно смањити простор ако прекрива цео зид, уколико наспрам њега поставите велику угаону гарнитуру у боји сунца. Ова комбинација веома занимљиво изгледа и када се налази на фотељи са гломазнијим табуреом у продужетку, када су наслон и рукохвати у тамнијој, а седални део и табуре у светлој нијанси. Кухиња је такође добро место за укрштање ових боја, поготово ако су фронтови елемената на једној страни у жутој, а на другој у комбинацији сиве и беле.

Прочитајте још: Уређење кухиње: Нови тренд је пруски плава и ОВА невероватна комбинација

Шарм, већ саме по себи веселе, дечје собе, можете истаћи овим нијансама ако цео зид окречите жутом, додате табуре и јастучиће исте боје, а остали намештај одаберете у светлосивој. Креветац може бити у природној нијанси дрвета, али “огрнут” прекривачима миш боје.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas