Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПОЛЕМИКЕ НАУЧНИКА

Ако смо били ПРЕХЛАЂЕНИ, да ли смо заштићени ОД КОРОНА ВИРУСА?

Иако сезонске прехладе понекада нису ни мало безазлене, последње истраживање сугерише да прехладе које смо имали у прошлости могу пружити одређену заштиту од Covid-19 вируса

1603396595_covid.png
Фото: Pixabay
Oglas

Тип SARS вируса, који изазива корона вирус индукује дуговечне имунолошке Б ћелије које откривају патогене, стварају антитела која их уништвају и памте их за будућност. Тако, ће са следећим уласком вируса у организам, Б ћелије почети да делују брже како би спречиле инфекцију пре самог почетка.

Узорци крви људи који су се опорављали од корона вируса имали су већ постојећи скуп регистрованих Б ћелија, које могу препознати SARS-CoV-2 и брзо произвести антитела која би га могла напасти

Прочитајте још: Ојачајте СРЦЕ - једите ГРОЖЂЕ! Ево зашто морате конзумирати у овом сезонском воћу

Обзиром да запамћене Б ћелије могу преживети годинама, оне могу неко дуже време да штите од накнадних инфекција корона вирусом. Ово тврде аутори студије која је  потврдила налазе о деловању Б ћелија у ситуацијама када је организам нападнут вирусом.

Прочитајте још: Доктор ИГОР: Близу смо проналаска ДВА ЛЕКА против КАНЦЕРА ПЛУЋА! Тестови чекају ВАКЦИНУ против КОРОНЕ

Фото: Pixabay

- Када смо погледали узорке крви људи који су се опорављали од корона вируса, изгледало је као да многи од њих имају већ постојећи скуп регистрованих Б ћелија које могу препознати SARS-CoV-2 и брзо произвести антитела која би га могла напасти - објашњава аутор студије Марк Сангстер, професор микробиологије и имунологије на URMC.

Прочитаје још: Чаша МАГИЧНОГ СОКА топи три пута више масти од НАЈБОЉИХ препарата за мршљављење

Налази овог научника темеље се на коришћењу узорака крви 26 људи који су се опорављали од благе до умерене заразе корона вирусом и 21 здравог даваоца крви, чији су узорци прикупљени пре шест до десет година.

Прочитајте још: Овај ТОКСИН многи убризгавају у себе, а само два килограма може да УНИШТИ ЧОВЕЧАНСТВО

Оно што ова студија не показује је ниво заштите коју пружају унакрсне реактивне Б ћелије и како оне утичу на исходе лечења пацијента. Истраживачи наводе како је управо то следећи корак који ће покушати да открије.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas