· · Коментари: 0
САВЕТ

Како да за само 10 динара СЕДИМ ДЛАКАМА вратите ПРИРОДНУ БОЈУ

Уместо да их чупате, покушајте да се решите седих длака на следеће начине.

1623322170_woman-1853957_1920.jpg
фото: Пиксабеј

Већина младих људи када први пут види седу длаку, дође у искушење да је почупа одмах. Ипак, постоји она стара изрека ако се почупа једна, нићи ће три нове (или чак већи број седих длака).

Иако су научници доказали да то није у потпуности истина, и да појава седих длака зависи од других фактора попут генетике, квалитета косе, начина живота, као и недостатка витамина Б6, Б12 и Д, многи и даље верују у раст нових седих длака.

Прочитајте још: Појављују вам се СЕДЕ: Шта ће се догодити уколико их ПОЧУПАТЕ

Уместо да се фарбате како бисте прикрили прве седе длаке, пробајте да им вратите природну боју намирницама које имате код куће, а уколико их немате, свакако ће бити јефтиније од фарбе.

Четири савета за враћање природне боје косе

Исецкајте једну већу главицу црног лука, па је ставите у блендер како бисте добили кашу.

Масирајте с њом теме главе и косу, па оставите кашу да одстоји на глави око 30 минута. Покријте главу капом за туширање да вам лук не би иритирао очи.

ЕКОНОМИЧНО!
Једна главица црног лука кошта мање од 10 динара.

Косу након тога оперите два пута, како бисте се решили неугодног мириса лука.

Понављајте ово сваки дан око недељу дана и видећете резултате.

Фото: Пиксабеј

За други савет како да седе длаке опет постану тамне, биће вам потребан лимуновог сок и кокосово уље. Од ова два састојка направите смесу коју ћете свакодневно утрљавати у косу.

Додатна предност ове смесе је та што је генерално добра за косу, и пријатног је мириса.

Прочитајте још: Коса јој је била пуна ПЕРУТИ, а онда је узела ГАЗИРАНИ СОК! Остаћете без текста колико је ефикасно (ВИДЕО)

За разлику од претходна два савета, у овом случају нећете морати намирницу да наносите на косу, већ да попијете.

Реч је о моћном поврћу - шаргарепи, чији сок чини чуда не само за вид већ и за косу.

Фото: Пиксабеј

Уколико вам је коса тамне боје, седе длаке долазе више до изражаја због контраста. Међутим, и за то постоји решење.

Природна боја из црног чаја потамнеће седе власи, а ојачаће и кератин и меланин у вашој коси.

За што бољи резултат препоручује се прање косе сваког дана у црном чају, две до три недеље.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.