Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КОРИСНО

Свакодневна и једноставна АКТИВНОСТ која убија микробе, штити од инфекција и чисти од токсина

Истраживања показују да особе које медитирају имају мање шансе да се разболе

1604485736_Depositphotos_10888480_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Особе које редовно медитирају имају мање шансе да се разболе, показало је истраживање.

Истраживачки тим изабрао је 390 одраслих особа које су добиле вакцине против грипа. Поред тога, само један део тестираних похађао је курс медитације, а после периода од осам недеља, они из групе за медитацију били су здравији од осталих.

Прочитајте још: Ове навике успешни људи практикују пред спавање

У поређењу са другима, они су због болести најмање остајали код куће.

– Претпостављамо да је то зато што се особе које медитирају лакше носе са симптомима - објаснио је др Џејмс Кармоди са Медицинског факултета у Ворчестеру.

Прочитајте још: САВРШЕН ДАН има три корака, најважнији је ПРВИ, а трећи је ПЛАНИРАЊЕ

Медитација  нас учи да преусмеравамо пажњу, како не бисмо остали заокупљени непријатним мислима

Медитација чак подстиче организам да се бори против микроба, инфекција и токсина. 

Фото: Пиxабаy
Особе које медитирају лакше подносе симптоме болести.

Са тим у вези, ранија истраживања показала су да медитација умањује стрес, који може да доведе до пада имунитета.

Прочитајте још: КАДА сте последњи пут ЧУЛИ ТИШИНУ и да ли знате ЗАШТО је то ВАЖНО?

Медитација доприноси разним позитивним учинцима!

И то није крај бенефита: доказано је да само 13 минута свакодневне медитације може да побољша пажњу, меморију и продуктивност на радном месту.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas