· · Коментари: 0
Сос ће бити богат, а сир ће се "развлачити"!

Ако желите ПРОФИ макароне, испоштујте пар ТРИКОВА професионалних КУВАРА! Често прескочите основни корак

Тајна је у једном неочекиваном састојку и једном броју који прави велику разлику!

1617699690_kuhinja.JPG
Фото: Yоутубе Принтсцреен/ СОС Кухиња/Китцхен

Ако волите макароне са сиром, знајте да постоје трикови професионалних кувара који ово јело подижу на много виши ниво!

Макарони су укусни, брзо се скувају, помешате их са сосом и запечете у рерни да добију корицу, али морате припазити да не направите најчешће грешке због којих се сир неће истопити, или ће се сос "раздвојити", односно масноћа ће испливати на површину и добићете масно јело.

Ово су трикови професионалних кувара за спремање тестенине!

Прави макарони са сиром почињу припремом бешамела, соса од маслаца, брашна и млека.

Често људи прескоче овај корак, а веома је важан, скроб у брашну ће спречити да масноћа исплива на површину. Дакле, најпре направите бешамел - загрејте две кашике маслаца, додајте две кашике брашна, мешајте два минута на средњој ватри и потом додајте око 300 милилитара млека.

Мешајте и када се сос уједначи, додајте рендани сир.

Професионални кувари кажу да је избор сира следећа грешка коју сви праве!

Ако вас мрзи да рендате дуго, узећете млађи сир, гауду, ементалер или слично, и брзо ћете бити готови али млађи, самим тиме и светлији сиреви, немају много укуса.

Кувари зато увек стављају и старији, тамнији сир, он се теже ренда али даје много укуса.

Млађи сир ће се потпуно истопити, али старији као што су чедар, пармезан, козји или слични, постаће "растегљиви" али се неће истопити.

Зато кувари користе "магичну" формулу - однос младог и старог сира требало би да буде тачно 2:1. Две трећине мекшег сира омогућиће густ, баршунаст сос док ће трећина старијег сира дати пун укус.

За крај, кувари предлажу два тајна састојка - црни бибер одлично истиче укус сира, а док спремате бешамел, додајте му кашичицу сенфа, добићете пикантнији сос јачег укуса.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.