Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
природна фарба

Ако желите ТАМНУ КОСУ онда је КАНА прави избор за вас: Сазнајте све о биљци која се све више користи

Да ли сте се некад запитали како да природно офарбате своју косу? Веровали или не, али и то може када се користи кана за косу. А ево и на који начин.

1595582085_Depositphotos_35710283_s-2019.jpg
Фото:Депосит
Oglas

Када у фарбе за косу у питању, углавном се помињу као фактор који треба избегавати јер оштећују косу.

У последње време природна козметика је све популарнија и све смо више информисани о њеним

Прочитајте још: Како да носите НАЈПОПУЛАРНИЈЕ ПАНТАЛОНЕ овог лета, да изгледате ЛЕПО, а осећате се УДОБНО

Фото: Депосит

предностима. Уколико сте се приклонили овом тренду, онда сте се сигурно у неком тренутку запитали постоје ли природне фарбе за косу и које су. И не, то не подразумева оне фарбе на којима само пише да имају екстракт аргана, маслина,авокада, дијаманта или ко зна чега, а у суштини су и даље чиста хемија. Говоримо о потпуно природном начину промене боје косе – искуство које вам може пружити кана за косу.

А како се добија ова фарба и шта је кана уопште?

Кана је назив за фарбу која се добија из биљке Лаwсониа инермис. Њено лишће се суши, меље и претвара у прах и као такво користи за фарбање косе или за привремене тетоваже на телу.

Прочитајте још: Чисто лице је КЉУЧ ЛЕПОТЕ! Пратите основне КОРАКЕ

Ово је биљка која расте у облику мањег дрвета и у топлијом тропским крајевима где темпертаура не иде испод 11 степени Целзијуса. Температура испод 5 степени Целзијуса може да убије ову биљку. Дакле, тешко да ћете је узгојити у нашим крајевима.

Кана је доступна у продавницама у облику праха!

Како офарбати косу каном?

Када купите своје паковање кане, установићете да она није као друге фарбе за косу. Уместо тубе и хидрогена, у вашем паковању биће само фини зеленкасти прах. Ова разлика у изгледу фарбе сигурно ће да вас доведе до тога да се запитате како офарбати косу каном и како се она користи.

Није претерано компликовано, али може бити јако неуредно искуство. Зато није на одмет имати на уму ове кораке при употреби кане за косу.

Прочитајте још: КОЖА, КОСА И НОКТИ: Ово уље делује на СВЕ - једноставно коришћење и БРЗ ефекат

1. корак: Растворите кану за косу

За то вам је потребан прах кане и течност у којој ће се она растворити. То може бити обична вода, али ако желите да спојите добро и корисно, онда можете искомбиновати и неке храњивије састојке и направити праву маску за косу. Тако се уместо воде често додаје лимунов сок или јаје, а може и неко храњиво уље за косу. Рицинусово уље и кана за косу су добитна комбинација за раст косе.

Помешајте прах кане и обичну воду!

Ове састојке (прах и течну компоненту по избору)  помешајте тако да добијете смесу у облику густе пасте. Обично на 1/2 дозе кана праха иде 1/4 дозе воде (или другог течног састојка).

2. корак – Заштитите се од флека

Овај начин фарбања може да направи приличан неред па је добро повести рачуна о томе. Добра је идеја да наносите кану у кади, али ако нисте у прилици, онда по поду прострите новине и обуците неку стару одећу.

Прочитајте још: Удобно и модерно: Ово је НАЈПОПУЛАРНИЈИ МОДЕЛ сандала овог лета

Обратите пажњу, флеке од кане се теже скидају!

Поред тога што ћете заштитити ствари око себе или свој под, заштите и своје лице. Кана је позната по томе да се

Фото: Депосит

користи за привремене тетоваже и део је индијске традиције која обухвата разна обележавања по телу. То само значи да је кожа прилично добро упија.

 Заштите чело и лице тако што ћете на делове који се додирују са косом нанети слој природног уља или неке масне креме који ће направити природну баријеру између коже и кане за косу. Исто тако, водите рачуна и о својим рукама и не стављајте кану на косу без заштитних рукавица.

3. корак: Оперите косу

Кану је набоље нанети на чисту косу, која нема честице прашине, прљавштине, остатке неког лака или гела за косу и слично. Зато оперите косу и након тога је осушите. Користите само потпуно природне шампоне јер штетни хемијски састојци могу да утичу на резултат фарбања каном.

Кану је најбоље нанети на чисту косу!

Не стављајте регенеретор за косу јер неки састојци које они имају, као што су на пример силикони, могу да направе баријеру на самој длаки и спрече равномерно продирање фарбе у косу.

Прочитајте још: Немате времена за ТРЕТМАНЕ код фризера, уз помоћ ДВА састојка направите салон КОД КУЋЕ

4.  корак: Нанесите кану за косу

Пре самог наношења неопходно је да рашчешљате косу и направите разделајк на средини. Затим, проверите пасту коју сте направили. Ако вам се чини превише густа, опрезно додајте по мало воде. Пазите да не претерате, јер ако је превише ретка, цуриће вам низ врат и верујте, то није нимало пријатно искуство.

Како се наноси?

Узимајте прамен по прамен. Почните отпозади и узмите прамен дебљине 5 цм са врха вашег потиљка. Добро нанесите смесу на тај прамен почевши од корена ка врху. Када сте добро и равномерно натопили прамен, замотајте га у малу пунђицу и залепите за главу – уколико не стоји сам, употребите укоснице.

Након тога пређите на следећи прамен исте дебљине, одмах до овог првог и поновите поступак.

Када сте завршили за горњим слојем праменова, пређите на доње слојеве косе и тако до краја.

Прочитајте још: Смеше нам се са тезги на ПИЈАЦАМА! Стигле су бобице ПРОТИВ СТАРЕЊА

5. корак: Прекријте главу фолијом и оставите да кана делује

Ово је вероватно најтежи и најдосаднији део када је употреба кане за косу у питању. Да би добро продрла у саму длаку, кана треба добро и довољно дуго да одстоји на коси. Такође, боље делује када остане влажна него када се осуши. Зато је потребно косу замотати у пластичну  фолију или прекрити пластичном капом за туширање. На тај начин одржаће се и влажност и топлота неопходни за успех третмана.

Кана се држи дуго, најмање 2 сата, а најбоље је 6!
Фото: Пиxабаy

6. корак : Исперите косу

С обзиром да кана није баш савршено глатка смеса попут фарбе за косу већ ситно самлевено лишће биљке, може бити помало тешко испрати је са косе.

Прочитајте још: Штити СРЦЕ, чува ВИД, успорава СТАРЕЊЕ коже, а свима је брзо доступно

У првом испирању не користите шампон за косу! Само воду! Косу сте већ опрали пре третмана. Трљање и прављење пене само ће додатно отежати испирање кане из замршене косе.

Уколико честице  остају упорно заробљене у вашој коси , пробајте да корситите регенератор  који ће помоћи да оне лакше исклизну са власи.

Предности кане за косу

Природна нега косе подразумева да користите природне шампоне за косу без сулфата, парабена и

Још предности:
Делује одлично против микроба па може бити добро решење против перути. Смањује производњу себума и одржава пХ вредност коже скалпа у равнотеђи па тако делује сјајно против масне косе. Побољшава и јача текстуру косе и структуру длаке.Чини је здравијом, сјајнијом и јачом. Спречава опадање косе. .Можете је користити неограничено много пута. Није штетна, јер је потпуно природна.

силикона . То је најбољи начин да опоравите своју косу од свих третмана којима сте покушали да је улепшате па учинили супротно.

Када желите тамне нијансе кана је добро решење!

Уколико желите да направите неку промену на својој коси,онда је природно фарбање каном за косу добра алтернатива када желите да идете на тамније нијансе . Уколико желите да добијете светљију боју, постоје природни начини да посевтлите косу, али то није плава кана.

Прочитајте још: Од рибарског чамца до светских модних писта: Трендсетерке ПОЛУДЕЛЕ за овим АКСЕСОАРОМ

Мане кане за косу

Офарбали сте косу каном и не свиђа вам се резултат? Е овде почињу мане ове природне фарбе . Њена трајност и постојаност су нешто што вам се можда неће допасти. Тешко ћете је префарбати. Не испира се. Једини начин да заувек ишчезне за ваше косе јесте да пустите да израсте и да је ошишате.

Тешко ћете је префарбати, зато будите сигурни у то да желите тамну косу!

Може ли се префарбати кана? Можете пробати са тамним нијансама али будите спремни на непредвиђене резултате.

 Фарбање каном је прилично дуготрајан процес. Обичну фарбу довољно је држати 30-45 минута за супер резултате. Са каном често не знате на чему сте и морате је држати доста дуго, бар 2 сата. За та два сата кана за косу ће у више наврата да нађе начин да мимоиђе фолију којом сте умотали главу и да вам цури низ врат.

Такође, покушај стављања црне кане на иначе плаву косу може резултовати зеленим тоновима.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas