· · Коментари: 0
ТУРИСТИ

АЛФА туристи ће одлучивати где ће се путовати 2021. године, а њих занима само једна ствар

Када се 2025. године роди последњи припадник миленијумске деце "алфа генерација" ће бројати 2,5 милијарди људи и имаће већи најутицај на туризам од миленијалаца и зет-генерације заједно!

1607521177_boy-2699256_1280.jpg
Фото: Пиксабеј

Истраживање које је недавно спроведено показало је да на одлуку родитеља, у чијој кући расте алфа-дете, где ћепутовати највише утиче идилична слика породице која се дивно забавља.

Прочитајте још: Туристи СРБИЈУ оценили ЧЕТВОРКОМ, а КРИТИКУЈУ путеве и још једну ствар

Ово, верованто, више говори о њиховим родитељима "миленијалцима" него о самој деци, али алфа-клинци од рођења утичу на то где ће њихови родитељи трошити новац.

90% је на одмору нон-стоп онлајн...

Невероватних 95 одсто испитаника је одговорило да је главни мотив за путовање "дружење са породицом", али 85 одсто родитеља је одговорило да бирају одредишта која имају забавне паркове и аниматоре.

Ко су алфа-деца?
Алфа клинци су рођени после 2010. године, не одвајају се од екрана и стално су на мрежи. Немају много пријатеља.
Путују да би се дружили, а онда гледају у екран!

Алфа генерација је пре короне путовала буквално од рођења, најмање три пута годишње, али на одморима остају краће од претходне деце - по 6,9 дана. Њих су родитељи водили два пута годишње у својз земљу, а једном у иностранство. Пола алфа клинаца никада није летело авионом,  већ су ишли увек удобним колима на одмор.

Прочитајте још: Волело се двоје младих, а онда су скочили у Моравицу! Ево приче

Путују од рођења и родитељи их питају за мишљење Фото: Депозит

Породице са алфа-клинцима одседају искључиво на местима које имају јаку бежичну мрежу и не иду на излете, поготово не са водичима. Свака десета породица родитеља "миленијалаца" и "алфа деце" посети музеј. То их чини драстично другачијим од претходне "икс генерације" родитеља који су своју "зет децу" водили на "kidscation" - викенд путовања у складу са школским градивом.

Прочитајте још: МАНЕМИ БОРАТ: Казахстан је одлучио да извуче КОРИСТ од БОРАТА и ОДЛИЧНО им иде!

Зашто путују?
Само 13% "миленијалаца" путује да би посетило родбину, а 11% да нешто види. Чак 55% родитеља пита "алфу" где жели на одмор!

Шта раде алфа-деца на путовању?

 

90% нон-стоп гледа видео (Јутјуб) онлајн

 

85% снима видео

80 % игра игрица највећи део дана

75 % тражи онлајн податке о месту и забави

60% користи социјалне мреже

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.