Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
беба

АЛКОХОЛ и ТРУДНОЋА? Шта труднице никако не би смеле?

Алкохол се трудницама никако не препоручује јер може озбиљно нашкодити беби. Ипак, поставља се питање да ли безалкохолно пиво може имати последице...

1606205406_Depositphotos_374641058_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Без сумње, људи просто воле да уживају у хладним, алкохолним пићима са друштвом. Труднице избегавају алкохол, те је сасвим разумљиво што пожеле у друштву да попију барем неко безалкохолно пиће. 

Све жене које воле пиво, врло често се запитају да ли је у реду пити безалкохолно пиво у трудноћи?

Оно, наравно, настаје отклањањем алкохола из обичног пива. Ипак, гинеколог Мара Франсис из Сан Антонија истакла је да се у овом пиву ипак може наћи 0.5 процената алкохола. То је потпуно легално и дозвољено, зато треба бити обазрив.

Прочитајте још: Како ублажити ГРЧЕВЕ код ТРУДНИЦА? Примените ове једноставне савете!

Поставља се питање да ли безалкохолно пиво може да нашкоди беби?

Стручњаци истичу да се алкохол у трудноћи потпуно избегава.

Према спроведеним истраживањима, заправо не постоји доказ да може нашкодити, али не постоји доказ ни да не може. 

Ипак, стручњаци истичу да се алкохол у трудноћи потпуно избегава, јер се може повезати са проблемима у понашању и учењу, порођајним дефектима и многим другим поремећајима. 

Неке студије су потврдиле да мања количина алкохола нема штетан утицај. Ипак, како се не може тачно одредити која количина може нашкодити, а која не, најсигурније је водити се паролом - Током трудноће не треба пити алкохол.

Прочитајте још: Пет ПИТАЊА која сви постављају ТРУДНИЦАМА, а доводе их до лудила

У сваком случају, са својим доктором поразговарајте о узимању алкохола током трудноће. Када је бебино здравље у питању, можда је најбоље одлука да не ризикујете.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas