Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НОВИНЕ

Амстердам забранио канабис за туристе: Ево од када и ко ће моћи да га купује

Локалци ће и даље моћи да уживају у марихуани, али туристи не.

1611822791_amsterdamkanal.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Многима је прва асоцијација на Амстердам кварт "црвених фењера" и луд провода који укључује и - траву. Тачније, многи су у овај град и путовали викендом због ноћног провода који је подразумевао све што је дозвољено. Јер, Холандија је прва земља која је дозволила употребу канабиса. Е, па, није више тако!

Прочитајте још: НЕСВАКИДАШЊЕ ИСКУСТВО: Ноћ у "ЗАТВОРУ" за 42 евра! Ово је НАЈНЕПРИЈАТНИЈИ хостел на планети (ВИДЕО)

Фемке Халсема, градоначелник Амстердама, одлучила је да када се град поново отвори забрани странцима да купују канабис. Туристи су могли да уз кафу у већини кафића купе канабис. Међутим, од сада то више неће бити могуће у неколико градова, а за туристе су најважнији Амстердам и Мастрихт.

Занимљиво је да ће локално становништво и даље моћи да купује канабис.

Марихуана се продавала у 166 кафића.

Халсема је ову одлуку објаснила делом намере да се реши "неравнотежа" између туриста и локалаца. Наиме, 57% туриста, старих од 18 до 35 година, долазили су у Амстердам искључиво због канабиса.

 У Амстердаму је од 166 кафића (30% у Холандији који нуде канабис), који нуде ову услугу затворено 68 и то према захтеву локалаца.

Чак 60% туриста долазило је због канабиса!

- Циљ нам је да смањимо број туриста који имају само једну намеру: да дођу у кварт Црвених фењеа, пију, дрогирају се и изазивају проблеме. Последњих година центар Амстердама је постао стециште "монокултуре" и становници су очајни - рекао је Герт Удо, директор маркетиншке агенције.

Његова маркетиншка агенција је задужена да до 2025. године осмисли нови имиџ Амстердама који ће привући туристе који цене "вредности".

Прочитајте још: Директор хотелијера ГЕНОВ: Страни туристи ће плаћати ПЦР тест 9.000 динара ако испуне ОВАЈ услов

- Желимо туристе које занимају култура, музеји, фестивали, позориште, јер многи људи желе да дођу због историје Амстердама, али избегавају јер се не осећају сигурним - закључује Удо.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas