Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИСКУСТВО

Бацате браон банане и љуте ротквице? Ево решења за ова и још два проблема

Не волите превише љуте ротквице, бацате "презреле" банане, тешко љуштите кувана јаја и не похујете због три тањира? Ево како да решите све ове проблеме.

Depositphotos_106652582_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Будући да је сва љутина сконцентрисана у кори, довољно је да ољуштите ротквице. Такође, када их купите, одсеците им лишће, јер оно подстиче стварање влаге. У фрижидеру можете да их чувате од пет до шест дана, али водите рачуна о томе да их држите у пластичној кеси која не сме да буде потпуно затворена.

Прочитајте још: Домаћа супа је прави лек, а да би била бистра примените један ТРИК (Фото/Видео)

Одличне за смутије Фото: Депозитфото

За банану са браон кором или тачкама већина сматра да је трула, али то је погрешно. Ове банане су зреле, врло слатке, обилују једноставним шећерима, због чега су савршене за припрему посластица.

Браон банане су здравије и савршене за смути.

Истраживања су показала да ове банане имају и више антиоксиданаса у односу на жуту и зелену, због чега се лакше варе и препоручују особама са цревним тегобама. Истина је и да могу нагло да повисе ниво шећера у крви, па нису за оболеле од дијабетеса.
Банану са браон кором или тачкама можете огулите, изломите на мање комаде и ставите у замрзивач. Комаде “ледене” банане користите за смутије.

Спустите их кашиком Фото: Депозитфото

Уместо у хладну воду, хладна јаја из фрижидера треба пажљиво потопити у врућу воду да се кувају.

Љуска се тешко скида? Ево решења проблема.

Потом у врућу воду додајте кашичицу соде бикарбоне која ће повећати алкалност воде, а то помаже да се беланца одвоје од унутрашње опне, па се јаја на тај начин лакше гуле. Након што ставите соду бикарбону, пустите да се јаја кувају 12 минута. Затим их извадите из воде и оставите да се сама охладе, пре него што почнете да скидате љуску.

Довољан је један тањир Фото: Депозитфото

Домаћице избегавају да похују шницле, јер мисле да су им потребна три тањира, а могу то да ураде само у једном.

Прочитајте још: Немате вагу у кухињи? Нема проблема, постоји други начин да измерите шта желите

На већи тањир прво ставите шницле, посолите и побиберите, а потом нанесите брашно. Рукама све утапкајте, па другу страну. Затим их ставите на обод тањира, а на средину разбијте само једно јаје. Виљушком га умутите, па умачите једну по једну шницлу, са обе стране. На крају, на исти начин поспите презле и утапкајте са обе стране.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas