Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТРЕНДОВИ

Баците календар, ЗАБОРАВИТЕ на ЛЕТОВАЊЕ: Сада се траже СПАРТАНСКИ викенд и НОМАДСКИ ХОТЕЛИ

Пакет-аранжмани, групна путовања, бетонски хотели, чартер летови, ако је веровати стручњацима, ништа од тога више неће постојати!

1603460083_pexels-photo-5364960.jpeg
Фото: Пексел
Oglas

Гужва на плажи, ред за шведски сто, хаос на аеродромима и све што асоцира на летовање могли сте да доживите последњи пут 2019. године. Тога више неће бити.

Прочитајте још: САЗНАЈЕМО! Србија ће у децембру добити ПРВИ РЕСТОРАН са МИШЕЛИНОВОМ ЗВЕЗДИЦОМ!

Туристички календар се потпуно променио, јер више нико не жели да путује у исто време када и сви остали и да на одмору сваке године ради исте ствари. На управо завршеном пројекту Младих у туристичкој индустрији могле су да се чују све новине које туристи траже. Пројекат је организован у Неготину, где је отворен и саветодавни центар за омладински туризам.

Кајакинг Фото: Пексел
Нико више не жели одмор исти као сваке године.

- Проблем са короном ће се завршити брже него што људи мисле, а ми морамо да будемо спремни за ново доба. Зато смо отворили први саветодавни центар за младе у региону, јер хоћемо да их охрабримо да се активно укључе у туризам, користе своје туристичке потенцијале и пронађу своју шансу у туризму - каже Тијаго Фереира из Србија за младе.

Људи неће да броаве у бетонским хотелима, хоће еко или номадске објекте и спартански викенд!
Глампинг Фото: Пексел

Прочитајте још: ШТА деца ПАМТЕ са летовања? Схватићете да су ПРИМЕТИЛИ ОНО ШТО ВИ НИСТЕ!

Тиаго каже да су младима представљени светски трендови, а они кажу да сви траже - еко-френдли путовање. Туристи не желе бетонске, већ номадске хотеле. Желе да кампују, спавају у шатору, проведу "спартански викенд". Хоће глампинг - луксузан кампинг!

300 младих је прошло тренинг за нови туризам!

- Више од 300 младих је прошло тренинг у којем су научили како да дочекују госте, буду што занимљивији, како да организују камп на свом имању, припреме храну. Желимо да млади у Србији зарађују од туризма, од лепе природе и еколошке производње - истиче Тијаго.

Прочитајте још: НАЈГОРА година у историји: Туризам у СРБИЈИ су спасли ОВИ ЉУДИ

Наиме, све су популарнија путовања "Farm to Fork" у којима туристи бораве без икаквог луксуза и раде на еколошким фармама како би сами производили органску храну.

Туристи будућности не желе пакет-аранжмане, већ "No Footprint" путовања која их воде на невиђена и несвакидашња места.

Шта су номадски хотели?
То су собе које се померају на друго место. Рецимо, балон собе су шест месеци у псутињи, а онда се преместе у џунглу или на север.

Такође, желе да буду "Offline" и, као што су некада питали да ли хотел има WiFi, сада траже да немају приступ мрежи.

Прочитајте још: ЕПСКО ХИПИ путовање: Да ли би кренули АУТОБУСОМ на ПУТ од 70 дана?

- Наш циљ је да спремамо младе да буду још паметнији и снажнији када прође криза - закључује Тијаго.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas