· · Коментара: 0
САВЕТ

Баке су знале: Шта значи КРЧКАЊЕ?

За савршено кувана јела примените

1607158387_Depositphotos_186644142_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Наше баке знају да јела као што су паприкаш, грашак или пасуљ са месом не може да се скува на брзака, већ да је за то потребно стрпљење.

Прочитајте још: Намирнице које волимо да једемо у току ЈЕСЕНИ: Колико су здраве?

Ту греши већина младих домаћица које се правдају да немају довољно времена, па све лепо припреме (по рецепту искуснијих), а онда јело ставе на врелу ринглу, на најјачу температуру и после најкасније сат времена - гасе шпорет. Међутим, да би јело било савршеног укуса, потребно је да се дословце крчка.

Прочитајте још: Постоји начин да ручак не ИСКИПИ ИЗ ШЕРПЕ: Користите предмет који сви имамо у кухињи

Препорука је да се температура максимално смањи након што се загреје и да се паприкаш кува најмање два сата, све док месо сасвим не омекша.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.